Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 10

Lietuvos tikintieji prisidės prie popiežiaus iniciatyvos aukoti Ukrainai

Lietuvos tikintieji prisidės prie popiežiaus sekmadienį paskelbtos iniciatyvos aukoti nukentėjusiesiems nuo Ukrainos konflikto – paramai bus skirtos balandžio 24–ąją aukojamų Mišių metu surinktos aukos.
Popiežius Pranciškus pasakė Velykų sveikinimą
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Popiežius paskelbė, kad balandžio 24 dieną visoje Europoje katalikų bažnyčiose įvyks speciali rinkliava, kur visi surinkti pinigai bus skiriami Ukrainos kenčiantiesiems ir kad tai yra popiežiaus tiek asmeninė iniciatyva ir solidarumo ženklas su kenčiančiais, tiek ir visos Bažnyčios“, – BNS sakė Lietuvos Vyskupų Konferencijos generalinis sekretorius kunigas Kęstutis Smilgevičius.

Jo teigimu, tai išskirtinė iniciatyva – kunigas sako neprisimenantis ankstesnių tokių popiežiaus iniciatyva rengiamų rinkliavų. Lietuvos katalikai savo ruožtu paramą rinkę nukentėjusiesiems nuo stichinių nelaimių ar karų yra organizavę ir anksčiau.

„Skirtumas yra tik tai, kad tai yra paties Šventojo Tėvo iniciatyva, kad tai vyksta gailestingumo metais, ką pabrėžė ir Šventasis Tėvas. (...) Tikrai džiaugiamės ir didžiuojamės šia Šventojo Tėvo iniciatyva“, – kalbėjo K.Smilgevičius.

Kunigas nesiryžo prognozuoti, kiek Lietuvoje gali būti surinkta lėšų šiai paramai, tačiau teigė, kad lietuvių aukas perduoti į Vatikaną pavyks „pakankamai greitai ir nekomplikuotai“.

Surinkta parama, pasak K.Smilgevičiaus, bus paskirta visiems kenčiantiems. Ją tvarkys Ukrainos katalikų bažnyčia.

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino katalikiškas parapijas visoje Europoje balandžio 24-ąją dosniai aukoti Ukrainos konflikto aukoms, ypač – pagyvenusiems žmonėms ir vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius