Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 07

Lietuvos ugniagesiai mokosi teikti pagalbą nuo žemės drebėjimo nukentėjusiai šaliai (nuotraukos)

Šią savaitę Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente ir Ugniagesių gelbėtojų mokykloje surengti Lietuvos tarptautinės pagalbos teikimo komandos kursai, kuriuose gelbėtojai mokosi teikti pagalbą nuo žemės drebėjimo nukentėjusiai šaliai.
Ugniagesių kursai
Ugniagesių kursai / PAGD nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, kursai skirti pasirengti išoriniam INSARAG (Tarptautinė paieškos ir gelbėjimo patariamoji grupė) sertifikavimui.

Dvi dienas gelbėtojai klausėsi teorinių paskaitų, kuriose buvo nagrinėjamos psichologinių krizių ir jų įveikimo bei konfliktų valdymo temos. Komandos nariai mokėsi, kaip vertinti pastatų ir statinių saugumą bei prognozuoti pavojus, atlikti paiešką ir gelbėjimo darbus miestuose, bei susipažino su tunelių kasimo darbais įvykus pastato ar statinio griūčiai.

Viena iš išorinio INSARAG sertifikavimo sąlygų yra nepertraukiamos 36 valandų lauko pratybos. Jos trečiadienį ir ketvirtadienį vyksta  departamento Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Valčiūnų pratybų lauke. Pratybų metu komanda įkūrė gelbėjimo operacijų bazę, atliko vietos, kurioje įvyko tariamas žemės drebėjimas, žvalgybą, rinko informaciją apie susidariusią padėtį ir atliko gelbėjimo darbus.

Lietuvos tarptautinės pagalbos teikimo komanda įkurta 2005 m. Pagrindinės komandos funkcijos yra paieškos ir gelbėjimo operacijos miestuose, humanitarinės pagalbos gabenimas, gaisrų gesinimas bei vandens tiekimas, gelbėjimo darbai cheminių medžiagų paveiktoje teritorijoje.

Komanda taip pat dalyvauja pratybose Lietuvoje ir užsienio valstybėse. Jos nariai – Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Policijos departamento, Sveikatos apsaugos ministerijos ir kitų valstybės institucijų pareigūnai bei darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius