Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 03

Lietuvos ugniagesiai ne tik tapo stipriausiais Europoje, bet gerino rekordus

Liepos 2 d. Lietuvos ugniagesių komanda grįžo į Vilnių, iš Vokietijoje vykusių Europos stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybų. Komandinėje estafetėje Lietuvos komanda pagerino Europos rekordą ir užėmė pirmąją vietą.
Lietuvos ugniagesiai - stipriausi Europoje
Lietuvos ugniagesiai - stipriausi Europoje / PAGD nuotr.

Stipriausių ugniagesių komandą sudarė Modestas Mikolaitis, Andrius Vitkevičius, Andrius Ašmontas, Gintautas Samauskis, Jaroslav Višnevski ir Rolandas Orda.

Jų stiprybės įrodymas – pelnyti prizai, medaliai ir atminimo taurės. Už pergalę jiems padėkojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas, linkėdamas visiems tolesnių sėkmingų startų.

Vienas iš komandos narių, telkusių komandą, Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Ašmontas pasidžiaugė, kad Europos čempionu tapo jau antrą kartą.

„Ne, jokio sėkmės talismano neturiu, – sakė jis, paklaustas, kas padeda laimėti. – Buvo daug treniruotasi, rengtasi. Gerai, kai nei vieno nereikia raginti, kai siekiama tikslo. Vokietijoje mūsų visų laukė aukšto lygio varžybos, nors jos ir vyko nedideliame miestelyje. Viskas klojosi be trikdžių.“

„Prieš tai buvo daug alinančių treniruočių. Rengtis varžyboms pradėjau dar vasario mėnesį. Maždaug kas antrą dieną laukė po dvi treniruotes, kurios trukdavo ilgiau nei porą valandų, – apie pasirengimą pasakojo raseiniškis ugniagesys gelbėtojas Modestas Mikolaitis. – Apie tai, kad nugalėsiu, negalvojau, tik viską dariau maksimaliai.“ Pasak Modesto, varžybos buvo įtemptos – ant kulnų lipo slovėnai, stiprybės nestokojo čekai ir vokiečiai.

Šie metai M.Mikolaičiui sporte neša sėkmę. Šiemet jis tapo stipriausiu Lietuvos ugniagesiu gelbėtoju, prizines vietas pelnė ir Lenkijoje vykusiose tarptautinėse ugniagesių gelbėtojų varžybose.

O šį savaitgalį buvo neįveikiamas ir Vokietijoje, kur individualaus bėgimo rungtyje, savo amžiaus kategorijoje, Modestas užėmė pirmąją vietą. Tandemo rungtyje (poroje su Andriumi Vitkevičiumi) juodu iškovojo Europos rekordą, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius