-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 01

Lietuvos URM „Twitter“ paskyra išlieka daugiausia abipusių ryšių turinčiųjų šešetuke

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos (URM) „Twitter“ paskyra išlieka šešetuke diplomatinių paskyrų, kurios šiame socialiniame tinkle turi daugiausia abipusių ryšių, rodo trečiadienį paskelbtas kasmetinis „Twiplomacy“ tyrimas.
Telefonas
Telefonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tyrimo duomenimis, Lietuvos URM kartu su Islandijos ir Jungtinės Karalystės ministerijų paskyromis dalijasi 4-6 vietas pagal tai, kiek sekamų ir jas sekančių diplomatinių paskyrų sutampa. Tokių abipusių ryšių kiekviena ministerija turi po 97.

Pernai Lietuva šiame 5-6 vietas dalijosi su Norvegijos paskyra, kuri šiemet su 101 abipusiu ryšiu pakilo į trečiąją vietą. Reitingo lyderės – Europos išorės veiksmų tarnybos bei Rusijos Užsienio reikalų ministerijos paskyros, kurias sekančių ir sekamųjų skaičius siekia atitinkamai 122 ir 112.

„Ryšių mezgimas yra raktas Vyriausybėms skleidžiant žinią ir siekiant užkariauti širdis ir protus pasaulyje. Tik nedaugelis Užsienio reikalų ministerijų naudojasi platforma mezgant abipusius „Twiplomatinius“ ryšius“, – rašoma tyrimo pristatyme.

Tyrime taip pat pažymima, kad labiausiai pasaulio valstybių URM sekamos yra Baltųjų rūmų bei Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos paskyros, tačiau jos pačios beveik nerodo atgalinio ryšio.

Tuo metu iš pasaulio lyderių daugiausiai sekėjų apskritai turi B.Obama su beveik 75 mln. jį sekančių žmonių ir popiežius Pranciškus su maždaug 29 mln. sekėjų.

Šių metų „Twiplomacy“ tyrimo duomenys buvo surinkti gegužės 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius