Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija nepripažins Rusijos Dūmos rinkimų okupuotame Kryme

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija smerkia Rusijos Federacijos ketinimus 2016 metų rugsėjo 18 dieną rengti rinkimus į Rusijos Valstybės Dūmą 2014 metų pradžioje okupuotoje ir neteisėtai aneksuotoje Ukrainos Krymo Autonominėje Respublikoje.
Krymas po Rusijos įvykdytos okupacijos
Krymas po Rusijos įvykdytos okupacijos / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Nepaisant vėliau seksiančio bendro šių rinkimų vertinimo, jau dabar principingai pareiškiame, kad rinkimus Kryme laikome neteisėtais ir jų rezultatų nepripažinsime“,– rašoma ministerijos pranešime.

Pasak URM, rinkimų į Rusijos Valstybės Dūmą organizavimas Kryme – tai dar vienas grubus Ukrainos teritorinio vientisumo ir suvereniteto pažeidimo atvejis, už ką Europos Sąjunga ir jos tarptautiniai partneriai yra įvedusios atitinkamas ribojamąsias priemones Rusijai ir individualiems asmenims.

Užsienio reikalų ministeriją taip pat neramina nuolatiniai Rusijos bandymai persekioti Krymo gyventojus, nesutinkančius remti okupacinės Rusijos politikos, visų pirma Krymo totorius.

2016 m. balandžio 26 d. Rusijos teismui uždraudus Krymo totorių Medžliso veiklą, visiems jo nariams gresia kaltinimai ekstremizmu ir įkalinimas.

„Vertiname tai kaip politiškai motyvuotą persekiojimą ir grubų žmogaus teisių ir politinių laisvių pažeidimą“,– rašo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius