-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 17

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su aukščiausiais Latvijos pareigūnais aptarė dvišalius santykius

Su darbo vizitu į Rygą sausio 17 dieną atvykęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su Latvijos Prezidentu Andriu Berziniu ir užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi aptarė dvišalius santykius, aktualius Europos Sąjungos darbotvarkės klausimus, ES Rytų partnerystės politikos įgyvendinimą.
Linas Linkevičius su aukščiausiais Latvijos pareigūnais aptarė dvišalių santykių darbotvarkę
Linas Linkevičius su aukščiausiais Latvijos pareigūnais aptarė dvišalių santykių darbotvarkę / URM archyvo nuotr.

L. Linkevičius pabrėžė, kad Lietuva teikia ypatingą reikšmę geriems dvišaliams santykiams su Latvija ir siekia toliau plėtoti įvairiapusį bendradarbiavimą, įgyvendindama abiejų šalių diplomatų rekomendacijas, pateiktas jų 2011 m. pranešime apie Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo perspektyvas.

Lietuvos ministras palinkėjo Latvijai sėkmingai prisijungti prie euro zonos 2014 m. Pasak L. Linkevičiaus, finansinis stabilumas ir ekonominis augimas yra bendras interesas, kuriam Lietuva skirs ypač daug dėmesio pirmininkavimo ES Tarybai metu.

Ministras taip pat teigė, kad abi šalys nuolat konsultuojasi dėl bendrų pozicijų derybose dėl ES daugiametės finansinės programos, ir pažymėjo, kad vieningos pozicijos būtina laikytis ir per vasarį vyksiantį Europos Vadovų Tarybos susitikimą.

Atsižvelgiant į Latvijos prašymą perimti Lietuvos pasirengimo pirmininkauti ES Tarybai patirtį, užsienio reikalų ministrų susitikimo metu buvo sutarta dėl Latvijos diplomato delegavimo darbui Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu šių metų antrąjį pusmetį.

Kalbėdamas apie būsimus sprendimus dėl regioninių energetikos projektų, L. Linkevičius pažymėjo, kad regioninių partnerių dalyvavimas juose yra labai svarbus.

Pokalbio metu ministrai taip pat sutarė pateikti Vyriausybėms pasiūlymus dėl derybinių grupių sukūrimo, kurios aptartų ekonominį bendradarbiavimą įgyvendinant Lietuvos ir Latvijos sutarties dėl teritorinės jūros, išskirtinės ekonominės zonos ir kontinentinio šelfo atribojimo Baltijos jūroje 4 straipsnį.

Ministras taip pat pažymėjo, kad Lietuva sieks laikytis aktyvios pozicijos įgyvendinant ES Rytų partnerystės politiką ir rems bendras regioninių partnerių iniciatyvas, skatinančias Rytų partnerystės šalių suartėjimą su ES.

Vizito metu L. Linkevičius taip pat susitiko su Latvijos susisiekimo ministru Aiviu Roniu ir gynybos ministru Arčiu Pabriku. 

Remdamiesi Lietuvos ir Latvijos Ministrų Pirmininkų susitikime Latvijoje sausio 10 d. aptartais pasiūlymais, ministrai sutarė steigti darbo grupę, kuriai bus pavesta aptarti visą spektrą dvišalių klausimų transporto srityje.

Lietuva ir Latvija sėkmingai plėtoja dvišalį ekonominį bendradarbiavimą. Šiuo metu pagal prekybos apimtis Latvija yra trečia didžiausia Lietuvos užsienio prekybos partnerė, pagal eksportą – antra.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius