Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 12

Lietuvos užsienio reikalų viceministras: Europos sąjungos solidarumas atsiskleis priimant sprendimus dėl daugiamečio biudžeto

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius Briuselio analitinio tyrimų centro „Friends of Europe“ spalio 11 dieną surengtoje diskusijoje apie išeitis iš Europos Sąjungos krizės pabrėžė, kad ES solidarumas paaiškės, kai ateis laikas.
Vytautas Leškevičius
Vytautas Leškevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiuo metu vienos šalys pabrėžia svarbą nemažinti sanglaudai skiriamų lėšų, kitos pasisako už veiksmingesnį lėšų naudojimą skatinant ūkio augimą.

Tačiau kad ir kuriai grupei priklausytume, Europos Sąjungos solidarumas reiškia, kad per derybas negali būti viską laimėjusiųjų ir viską pralaimėjusiųjų“, – sakė V. Leškevičius.

Dėl ES biudžeto 2014–2020 m. kitą savaitę diskutuos šalių narių Europos reikalų ministrai, o lapkritį – valstybių ir vyriausybių vadovai.

Diskusijoje „Apie Europos būklę“ daugiau kaip 80 ES institucijų vadovų ir valstybių atstovų keitėsi nuomonėmis, kaip įveikti daugelį šalių kamuojantį iššūkį: mažinti valstybės išlaidas ir kartu skatinti ekonomikos augimą, kurti naujas darbo vietas bei mažinti socialinę atskirtį. Taip pat diskutuota apie Europos Sąjungos reformas ir integracijos gilinimą.

Renginyje dalyvavo ir tokie aukšti pareigūnai kaip Europos Vadovų Tarybos prezidentas Hermanas Van Rompuy, Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso ir Italijos ministras pirmininkas Mario Montis.

Briuselyje 1999 m. įkurtas analitinis tyrimų centras „Friends of Europe“ kasmet į diskusijas apie ES suburia aukšto rango politikos, verslo, mokslo, pilietinės visuomenės ir žiniasklaidos atstovus. Diskusija „Apie Europos būklę“ laikoma vienu svarbiausių analitinių renginių Briuselyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius