Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 17

Lietuvos vairuotojai šąla Rusijos pasienyje

Dėl neva nesumokėtų mokesčių Rusija paskelbė karą Latvijos vežėjams, tačiau dėl to kenčia Lietuvos vairuotojai.
Vilkikų eilės Latvijos-Rusijos pasienyje netrumpėja.
Vilkikų eilės Latvijos-Rusijos pasienyje netrumpėja. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Didžiulėse eilėse Rusijos pasienyje šąlantiems vairuotojams baigiasi kuras ir maisto atsargos,- pranešė LTV laida „Panorama“.

Latvijos vyriausybė įteikė Rusijai notą, kurioje reikalaujama nedelsiant atšaukti sustiprintą vežėjų kontrolę. Esą kitu atveju bus kreiptasi į Europos Komisiją. Įvertinti padėties į pasienį žada vykti ir Lietuvos vežėjų asociacijos atstovai.
 
Rusijos pasienyje kartojasi pernykštis scenarijus, kaip prieš Kalėdas per 500 vilkikų sustingo ne tik šaltyje, bet ir maždaug 13 km eilėje. Apkaltinusi Latvijos vežėjus dėl nesumokėtų muitų už krovinius Rusija uždarė sieną, todėl pasienyje kartu su latviais įstrigo ir niekuo dėti lietuvių vežėjai.

Vairuotojai sako priverstinės prastovos nesitikėję, todėl ilgam stovėjimui nepasiruošė – senka maisto atsargos, o besiginant nuo 20 laipsnių šalčio baigiasi ir kuras. Vairuotojai nuo stingdančio šalčio šildosi prie laužų. pasak kalbintų vairuotojų, aplinkinėse degalinėse išpirktas net stabdžių skystis, nes jį vairuotojai pila į kūrenamus laužus. Degalinėse taip pat baigėsi ir kuras. 

Vairuotojai sako, kad eilė paspartėtų, jei latvių vežėjai rikiuotųsi į atskirą eilę. Esą be eilės praleidžiami tik vežantys greitai gendančius produktus. Latvijos pasieniečiai tikina per parą praleidžiantys tik 200–300 vilkikų, nors galėtų dvigubai daugiau.

Blokada prasidėjo rusams paskelbus, kad Latvijos vežėjai neva nesumokėjo beveik 5 milijonų litų mokesčių. Pastarieji šiuo kaltinimus atmeta. Esą Rusija sauganti savo rinką, nes baigiantis metams, kaip įprasta, į Rusiją gabenama daugiau krovinių.

Lietuvos vežėjų asociacija rekomendavo savo nariams į Rusiją važiuoti per Baltarusiją, tačiau norint keisti maršrutą, reikia papildomų dokumentų. Tačiau, asociacijos doumenimis, eilės jau tįsta ir prie Baltarusijos sienos ties Medininkais.

Latvijos pasienio apsaugos tarnybos duomenimis, Rusija vilkikų per Grebnevo-Ulybinkos kontrolės punktą visiškai nebeįsileidžia, manoma, kad netrukus gali būti uždarytas ir pagrindinis, Terechovo-Buračkių kontrolės punktas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius