Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 26

Lietuvos žalieji pakeitė partijos pavadinimą, o pirmininku išsirinko Liną Balsį

Lietuvos žaliųjų sąjūdis pavadinimą pakeitė į Lietuvos žaliųjų partiją, išsirinko naują pirmininką – Seimo narį Liną Balsį.
Linas Balsys
Linas Balsys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Linas Balsys

Partija pranešė, jog šeštadienį vykusiame neeiliniame suvažiavime pakeitė ir partijos vadovybę, ir pavadinimą – partija nuo šiol vadinsis Lietuvos žaliųjų partija, o jai vadovaus suvažiavime didele balsų persvara pirmininku išrinktas Seimo narys L.Balsys.

„Žaliosios idėjos yra itin patrauklios daugeliui Europos šalių gyventojų, Lietuva – ne išimtis. Ne viena partija šiuo metu nori parodyti savo rinkėjams, kad joms priimtinos kai kurios žaliosios vertybės, kaip, pavyzdžiui, atsinaujinančių išteklių energetika.

Lietuvos žaliųjų partijos ideologijos pamatą sudaro ne atskiri „žali" politikos elementai, o naujas žalias požiūris ir į ekonomiką, ir energetiką, šalies gerovę kuriant atsakingai, garantuojant socialinį teisingumą, ūkinę veiklą vykdant taip, jog nepaliktume ateities kartoms nei didžiulių skolų, nei sužalotos aplinkos, pranešime cituojamas L.Balsys.

Lietuvos žaliųjų sąjūdžio partija buvo įsteigta praėjusių metų kovą. Žalieji Seimo rinkimuose atskirai nedalyvavo, bet kai kurie jų kandidatai buvo įrašyti į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų sąrašą.

Vienintelis partijos atstovas į Seimą buvo išrinktas kaip savarankiškas kandidatas vienmandatėje sostinės Karoliniškių apygardoje. Čia antrajame ture L.Balsys įveikė konservatorę Danutė Bekintienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius