Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 26

Lietuvos žaliųjų partijos kandidatas į Vilniaus merus – Remigijus Lapinskas

Trečiadienį vykusioje žiniasklaidos konferencijoje buvo paskelbtas Lietuvos žaliųjų partijos Vilniaus skyriaus iškeltas kandidatas į sostinės merus. Juo tapo atsinaujinančios energetikos ir žiedinės ekonomikos ekspertas, Žaliosios politikos instituto prezidentas Remigijus Lapinskas, pranešė Lietuvos žaliųjų partija.
Remigijus Lapinskas
Remigijus Lapinskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Jis taip pat yra investuotojas ir filantropas. Ketverius metus vadovavo Pasaulio biomasės energetikos asociacijai, dabar yra jos valdybos narys. R.Lapinskas taip pat yra įsteigęs ir koordinuoja Nacionalinio neliečiamojo miško paramos fondo veiklą.

Kandidatą į merus iškėlė ir balsavimo būdu patvirtino skyriaus nariai. Anot R.Lapinsko, jo motyvaciją dalyvauti rinkimuose lėmė šių dienų iššūkiai, ypač energetikos sektoriuje.

Prioritetas – energetika

„Gyvename sudėtingais laikais, kai vyksta energetinis karas prieš Europą, kiekvienas savo kailiu jaučiame energijos išteklių kainų šuolį, infliaciją ir prekių kainų augimą. Kai kuriuos iššūkius galime spręsti savivaldos lygiu, pavyzdžiui, skatindami pastatų renovaciją. Tačiau per 32 nepriklausomybės metus Lietuvoje renovuota tik 10 proc. daugiabučių. Daug problemų slypi ir nesutvarkytoje bei į ateitį neorientuotoje energetinėje infrastruktūroje.

Tiesa, neramina ir kiti iššūkiai – prastėjanti kelių būklė, ekologiniai nusikaltimai ir nesprendžiamos aplinkosaugos problemos, daugiau nei tris dešimtmečius besitęsianti Vilniaus stadiono epopėja ir biurokratizuoti viešieji procesai, o svarbiausia – žmogus yra nutolintas nuo sprendimų priėmimo“, – pastebi kandidatas į merus.

Palaikymą jam išreiškė ir partijos pirmininkė Ieva Budraitė. Jos teigimu, partijos Vilniaus skyrius palaikė būtent R.Lapinsko kandidatūrą dėl jo žinių energetikos sektoriuje, sukauptos patirties verslo vadyboje, įgūdžių vystant tarptautinius ryšius ir siūlomos žaliosios vizijos Vilniui.

Kandidatai kituose miestuose

Anot I.Budraitės, netrukus bus pristatyta ir daugiau kandidatų kituose miestuose bei rajonuose. Šiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose Lietuvos žaliųjų partija planuoja dalyvauti didesniu mastu nei iki šiol.

„Per praėjusius savivaldos rinkimus įtvirtinome savo idėjų atstovavimą politiniu lygiu penkiose Lietuvos savivaldybėse. Pernai, per išankstinius rinkimus, pelnėme pasitikėjimą Radviliškio rajone, kur meru buvo išrinktas mūsų kandidatas Vytautas Simelis. Šiuose rinkimuose iškelsime daugiau nei dvigubai sąrašų, kuriuos atstovaus žaliąją darbotvarkę įgyvendinti pasiruošę ir vietines aktualijas išmanantys kandidatai. Balsai, kuriais galima pasitikėti“, – sako I.Budraitė.

Lietuvos žaliųjų partija šiuo metu yra atstovaujama Panevėžio miesto, Kaišiadorių, Kėdainių, Molėtų ir Utenos rajonuose. Radviliškio rajone pernai buvo išrinktas pirmasis partijai atstovaujantis meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius