Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 07

Lietuvos zoologijos sodas turi naują vadovą

Naujuoju Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo direktoriumi, laimėjęs konkursą, tapo Aurimas Didžiokas. Jis šiame poste pakeitė Vaclovą Dumčių, kuris metų pradžioje pradžioje paprašė būti atleidžiamas iš užimamų pareigų.
Kupranugaris
Lietuvos zoologijos sodas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

VDU Kauno botanikos sodo direktorės pavaduotojas administracijai Aplinkos ministerijos skelbtame konkurse nugalėjo aštuoni pretendentus.

35 metų A. Didžiokas turi vadovavimo botanikos sodui patirties, yra baigęs verslo administravimo bakalauro ir žurnalistikos magistro studijas. Jo magistro diplominis darbas buvo skirtas universitetų botanikos sodų viešosios komunikacijos ypatumams, pranešė Aplinkos ministerija.

Naujasis vadovas turės gerinti Lietuvos zoologijos sodo įvaizdį, stiprinti jo ryšius su visuomene. Jis taip pat žada gerinti gyvūnų laikymo ir priežiūros sąlygas, didinti lankytojų srautus, pritraukti papildomų lėšų įgyvendinant įvairius projektus.

Nors Aplinkos ministerija skelbia skirsianti ypatingą dėmesį Lietuvos zoologijos sodui, A.Didžiokas daugiausia vilčių sodo atnaujinimui sieja su europine parama.

Naujasis zoologijos sodo vadovas teigia, kad sode ne viskas taip blogai, kaip yra kalbama. Tačiau jis pripažįsta, kad atnaujinti sodą yra būtina.

15min.lt primena, kad iki gegužės mėnesio turėtų būti baigta šiuo metu rengiama, naudojantis ES parama, sodo galimybių studija. Ji parodys, kiek lėšų reikėtų esminei jo pertvarkai. 

Parengus galimybių studiją ir detalųjį planą, bus pradėti rengti techniniai projektai, o vėliau – paraiškos ES 2014-2020 m. paramos laikotarpio finansavimui gauti. Šios lėšos būtų naudojamos jau konkretiems renovacijos darbams, kurie, manoma, užtruktų apie penkerius metus.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis yra sakęs, dabartinė vienintelio valstybinio mūsų zoologijos sodo būklė nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų ir labiau kelia gailestį čia laikomiems gyvūnams, nei skatina juos pažinti. Kai kurie voljerai pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų. Todėl vienas svarbiausių uždavinių – zoologijos sodą pertvarkyti taip, kad jis būtų kuo labiau pritaikytas prie jame įkurdintų gyvūnų natūralios aplinkos, išplėsti ir praturtinti ekspozicijas, sukurti daugiau ir patrauklių edukacinių bei poilsio zonų lankytojams.

Lietuvos zoologijos sodas – vienintelis valstybinis zoologijos sodas Lietuvoje, įsikūręs Kaune. Pagal plotą ir laikomų gyvūnų skaičių jis galėtų būti prilygintas vidutiniam Europos zoologijos sodui. Čia laikoma apie tris tūkstančius (2877) gyvūnų, kurie atstovauja 280 rūšis. Yra 17 rūšių vabzdžių, 58 rūšys žuvų, 4 rūšys varliagyvių, 35 rūšys roplių, 73 paukščių rūšys, 82 žinduolių rūšys. 43 gyvūnų rūšys įrašytos į Tarptautinę, 16 – į Lietuvos raudonąją knygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius