-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 11

Ligonių kasa sako, kad kyla grėsmė Sveikatos draudimo fondo administravimui

Stringant viešajam pirkimui, Valstybinė ligonių kasa (VLK) sako, kad kyla grėsmė sklandžiam Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų administravimui.
Europos sveikatos draudimo kortelė
Sveikatos draudimas / 123rf.com

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusią savaitę patenkino bendrovės „Alna Business Solutions“ prašymą – sustabdė VLK pernai rugsėjį paskelbto viešojo pirkimo procedūras ir kol kas uždraudė VLK sudaryti sutartį dėl Finansų valdymo ir apskaitos informacinės sistemos (FVAIS) priežiūros ir plėtros paslaugų.

„FVAIS tinkamas funkcionavimas yra gyvybiškai svarbus. Šiuo metu yra kilusi reali rizika, kad gali būti sutrikdytas sklandus PSDF biudžeto lėšų administravimas. Mokėjimai atliekami tik naudojantis šia informacine sistema. Su ja dirba ne tik VLK, bet ir visos penkios teritorinės ligonių kasos. Be nuolatinės šios sistemos priežiūros kyla grėsmė, kad nebus suvaldyti lėšų srautai ir užtikrinta finansų kontrolė“, – BNS teigė VLK Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Rimantas Zagrebajevas.

Jo aiškinimu, konkurse nugalėtojas buvo pasirinktas remiantis ekonominio naudingumo principu ir juo tapo bendrovė „InnoForce“, pasiūliusi paslaugas už 320 tūkst. eurų be PVM. „Alna Business Solutions“ pasiūlė didesnę kainą (471 tūkst. eurų be PVM) ir konkurse liko antra.

VLK sutartį su „InnoForce“ galėtų pasirašyti tik teismui baigus nagrinėti „Alna Business Solutions“ skundą.

Sustabdęs viešojo pirkimo procedūras teismas neatsižvelgė į VLK argumentus, kad šiame pirkime svarbi skuba. Jis atkreipė dėmesį, kad ankstesnė paslaugų sutartis su „InnoForce“ pasibaigė 2016 metų liepos 22 dieną, o naujas konkursas paskelbtas rugsėjo 9 dieną.

„Nors atsakovė teigia, kad dėl neteikiamų FVAIS priežiūros ir plėtros paslaugų negali tinkamai veikti ne tik ši, bet ir kitos valstybinės reikšmės informacinės sistemos, tačiau paminėtą aplinkybė apie sutarties pabaigą ir pirkimo paskelbimo momentą paneigia atsakovės argumentus apie skubų poreikį sudaryti viešojo pirkimo sutartį. Atsakovė nepateikė jokių įrodymų, kad nurodytu laikotarpiu, kai įstaigai nebuvo teikiamos FVAIS priežiūros paslaugos, ji patyrė ar patiria kažkokių nepatogumų“, – nurodė teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius