-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 17

Ligos kankinamą A.Brazauską guodžia ir kunigo malda

Sunkiai sergantį buvusį prezidentą 77 metų Algirdą Brazauską antradienio vakarą jo namuose Turniškėse dar kartą – jau antrą dieną iš eilės – aplankė kunigas. Ligonis priėmė komuniją, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
A.Brazauskas
A.Brazauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Labai su Kristina laukiame pavasario, kai sužydės obelys. Žinot, nelabai kaip jaučiuosi. Blogiau nei praėjusią savaitę. Liga sustojo, bet nepalieka. Aš juk jau viena koja buvau TEN, pas Dievulį“, – dar prieš savaitę kalbėjo A.Brazauskas.

Tačiau vėžiu sergančio vyro slogias nuotaikas tuomet energingai sklaidė žmona Kristina.

„Tuoj su Algirdu mes jau išeisime į lauką. Tiesa, Algirdai?“ – nuolat prisėsdama prie vyro ir klausė, ir pati tvirtino K.Brazauskienė.

Tačiau pirmadienį A.Brazauskas pasijuto silpniau: ėmė kosėti, sunkiau kvėpuoti, mažiau kalbėti. Medikų teigimu, tai komplikacija, bet ji nebuvo netikėta, turint galvoje ligos eigą.

Į Turniškes buvo užsukęs ir senas Brazauskų pažįstamas kunigas Alantos klebonas Sigitas Sudentas. Šis dvasininkas dar sausį buvo išklausęs kadenciją baigusio prezidento išpažintį ir suteikęs jam ligonio patepimą.

Jau pirmadienį pamatęs, kad A.Brazauskas jaučiasi nekaip, S.Sudentas nuvažiavo į Turniškes ir antradienį. Ligonis iš kunigo rankų dar kartą priėmė komuniją.

Nors ir paūmėjus ligai, į ligoninę vyro bent antradienio vakarą žmona vežti neketino.

15min.lt primena, kad antradienį istorinės prezidentūros rūmuose Kaune A.Brazauską planuota apdovanoti  Kauno apskrities viršininko garbės ženklu, tačiau dėl sunkios ligos renginyje buvęs šalies vadovas nedalyvavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius