Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11 /23:02

L.Linkevičiaus interviu CNN: „Neteikdami karinės pagalbos Ukrainai, remiame Kremliaus planą“

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius interviu žinomai CNN žurnalistei Christiane Amanpur teigė, kad Rusija bando NATO šalių kantrybę ir, nesulaukusi tinkamo atsako, ji tai darys toliau.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio nuotr.

Šiuo metu laikas nėra mūsų sąjungininkas. Kyla vis naujos grėsmės, į kurias ne visada galime atsakyti laiku, – teigė L.Linkevičius.

Pasak ministro, akivaizdu, kad Rusija Ukrainoje vykdo atvirą karinę agresiją. „Galbūt vis dar yra žmonių, kurie tuo netiki, bet manau, kad tokių yra labai mažai“, – sakė L.Linkevičius.

Jo nuomone, Rusija bando NATO ir ES vienybę ir tikrina galimybes reaguoti: „Iki šiol mes sutariame dėl atsakomųjų veiksmų, tačiau tai padaryti ne visada lengva. Šiuo metu laikas nėra mūsų sąjungininkas. Kyla vis naujos grėsmės, į kurias ne visada galime atsakyti laiku.“

Paklaustas, ar karinė parama Ukrainai iš tiesų padėtų spręsti situaciją, o ne ją dar labiau pagilintų L.Linkevičius siūlė vadovautis logika. Jo teigimu, Rusija jau dabar Ukrainoje atvirai taiko karines priemones. „Neatsakydami į tai karine parama Ukrainai mes padedame Kremliui įgyvendinti karinį planą. Koks gali būti kitas kelias? Net jeigu dabar Rusija sustotų prie Debelcevo, ar tokia situacija turėtų būti priimtina?“, – svarstė ministras.

Tuo tarpu dudoamas interviu LRT televizijai L.Linkeviičus sakė: „Man tai primena „Gulbių ežerą“, kai labai ilgai miršta gulbė. Tas laikas naudingas Rusijai. Saugumo požiūriu Ukrainai tai yra alinanti situacija, ekonominiu požiūriu – dar labiau alinanti“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Susitikimo akimirka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Susitikimo akimirka

Ch.Amanpur pašnekovo klausė, ką jis galvoja apie Graikijos ekonominę ir politinę situaciją. CNN vedėja priminė, kad ir Lietuvai teko įveikti ekonominę krizę. L.Linkevičiaus teigimu, Lietuvos ekonomika smuko 15 proc., tačiau dabar ji auga 3 proc. ir tai vienas geriausių rodiklių ES. „Graikijoje minimali alga yra dvigubai didesnė nei Lietuvoje. Yra apie ką pagalvoti, kai kalbama apie ekonomikos iššūkius“, – kalbėjo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius