Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 25

Linas Linkevičius: kovoje prieš Kremliaus propagandą JAV turi veikti kartu su Europa

Siekiant kovoti su Rusijos skleidžiama propaganda ir užtikrinti alternatyvius informacijos šaltinius rusakalbiams, JAV ir Europa privalo koordinuoti veiksmus, sako JAV viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Johnas Kerry ir Linas Linkevičius
Johnas Kerry ir Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Užtikrinant alternatyvius informacijos šaltinius rusakalbėms auditorijoms, JAV ir ES turi pastiprinti viena kitą, ne konkuruoti. Svarbu, kad JAV sugrįžtų į Europą su viešosios diplomatijos programomis. Jei nelaikysime propagandos rimta problema, jei nesikoordinuosime stiprindami žiniasklaidos rusų kalba alternatyvas, šios kovos nelaimėsim“, – pranešime spaudai teigė L.Linkevičius.

Rusija, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nuolatinė narė, vykdo agresiją prieš kaimyninę šalį, Ukrainą, viską neigdama viešai ir Vakarų struktūros negali efektyviai to sustabdyti, – teigė L.Linkevičius.

Šią poziciją ministras išsakė antradienį Vašingtone susitikęs su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju viešajai diplomatijai Richardu Stengeliu ir dalyvavęs diskusijoje su ekspertų bendruomene. Susitikimo metu aptarti būdai efektyviai atremti Rusijos informacinį spaudimą ir tinkamai reaguoti į skleidžiamą dezinformaciją, pranešė ministerija.

„Rusija, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nuolatinė narė, vykdo agresiją prieš kaimyninę šalį, Ukrainą, viską neigdama viešai ir Vakarų struktūros negali efektyviai to sustabdyti“, – teigė ministras.

R.Stengelis pristatė JAV valstybės departamento iniciatyvas stiprinti žiniasklaidą Rytų Europoje bei vykstančias diskusijas dėl bendradarbiavimo su ES ieškant atsako skleidžiamai propagandai, mažinant visuomenės pažeidžiamumą.

L.Linkevičius vizitą JAV tęs iki ketvirtadienio, jo metu įvairiuose susitikimuose su Jungtinių Tautų bei JAV administracijos atstovais jis aptars NATO viršūnių susitikime Velse priimtų sprendimų dėl kolektyvinės gynybos įgyvendinimas, padėtis Ukrainoje, dvišalis JAV ir Lietuvos ekonominis bendradarbiavimas, energetinio ir informacinio saugumo klausimai, Lietuvos narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje perspektyvos.

Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Danijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai sausio mėnesį perspėjo, kad „Rusija greitai plečia savo dezinformacijos ir propagandos kampaniją“, kuria siekiama „paramos Rusijos vyriausybės politiniams ir kariniams tikslams“.

ES užsienio politikos vadovei Federicai Mogherini adresuotame laiške, kurio kopiją gavo BNS, ministrai paragino užtikrinti „patikimą ir konkurencingą informacijos alternatyvą rusiškai kalbantiems gyventojams ir tiems, kurie naudojasi Rusijos valstybės kontroliuojama žiniasklaida“.

Jie paragino Europos išorės veiksmų tarnybą parengti veiksmų planą 2015-2016 metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius