-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 21

Linas Linkevičius: Lietuva siekia stiprinti ekonominius ryšius su Azerbaidžanu

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius spalio 21 dieną Baku susitiko su Azerbaidžano Prezidentu Ilhamu Alijevu ir užsienio reikalų ministru Elmaru Mamedjarovu. Susitikimuose aptarti tolesnis dvišalių santykių stiprinimas, Europos Sąjungos Rytų partnerystės politikos plėtra.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Abi šalys pažymėjo, kad  ES ir Azerbaidžano Vizų režimo supaprastinimo ir Readmisijos susitarimai, įsigalioję šių metų rugsėjo 1 dieną, yra sėkmingai įgyvendinami.

„Kelionių tarp ES ir Azerbaidžano supaprastinimas, barjerų sumažinimas ženkliai stiprina žmonių ryšius. Tai ne tik verslo, bet ir naujos tautų pažinimo, kultūrinių mainų, turizmo ir studijų galimybės. Džiugu, kad Lietuvos aukštosiose mokyklose šiais metais studijuoja apie 200 Azerbaidžano piliečių. Jaunuoliai įgis patirties tiesti tiltus tarp dviejų tautų kultūrų ir įgyvendinti abipusiškai naudingus verslo projektus“, –  pabrėžė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministras pažymėjo, kad Lietuvos pieno produktai yra gerai žinomi Azerbaidžano pirkėjams, ir teigė tikintis, kad aukštos kokybės lietuviška mėsos produkcija taip pat sėkmingai pasieks Azerbaidžano rinką.

L. Linkevičius atkreipė dėmesį, kad per šių metų aštuonis mėnesius dvišalė prekyba padidėjo 40 procentų. Ministras pažymėjo, kad Lietuvos pieno produktai yra gerai žinomi Azerbaidžano pirkėjams, ir teigė tikintis, kad aukštos kokybės lietuviška mėsos produkcija taip pat sėkmingai pasieks Azerbaidžano rinką. Pabrėžta būtinybė toliau ieškoti naujų galimybių ekonominio bendradarbiavimo, prekybos, investicijų srityse.

Pažymėta rugsėjo 22 d. vyksiančių ketvirtojo Tarpvyriausybinės dvišalio Lietuvos ir Azerbaidžano bendradarbiavimo komisijos posėdžio bei Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forumo svarba dvišalio bendradarbiavimo plėtrai. Kaip ypač svarbias ministras išskyrė maisto pramonės ir informacinių technologijų sritis.

Azerbaidžanas pakviestas aktyviai įsitraukti į konteinerinio traukinio „Vikingas“ projektą. Šis Baltijos ir Juodąją jūrą sujungiantis traukinys yra patraukli galimybė greitai, patikimai ir nebrangiai eksportuoti Azerbaidžano prekes į Europą.

Susitikime taip pat aptartos galimybės bendradarbiauti energetikos srityje. L. Linkevičius informavo apie suskystintų gamtinių dujų terminalo inauguraciją ir darbo pradžią. Buvo pažymėta Azerbaidžano svarba užtikrinant ES energetinių išteklių sertifikavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius