Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 09

Linas Linkevičius: pirmininkaudama ES Lietuva nesvarstys, ar įvesti sankcijas žmogaus teises pažeidusiems Rusijos pareigūnams, bet ir nestabdys šio klausimo

„Kaip pirmininkaujanti šalis, stengsimės būti nešališki. Nekelsime šio klausimo patys, bet tuo pat metu nestabdysime“, – Briuselyje sakė Linas Linkevičius, europarlamentarų paklaustas apie vadinamąjį Magnickio sąrašo pasiūlymą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Sankcijos yra labai jautrus klausimas. Tai paskutinė priemonė, ir ji reikalautų aukščiausio lygio politinės paramos iš visų valstybių narių“, – teigė ministras per diskusiją Europos Parlamento užsienio reikalų komitete.

Europarlamentarai kelis kartus paragino nustatyti draudimą išduoti ES vizas žmogaus teises pažeidusiems Rusijos pareigūnams bei įšaldyti jų turtą.

Praeitą mėnesį priimtame pareiškime parlamentarai pareiškė esą labai susirūpinę pranešimais apie politinius teismo procesus Rusijoje ir tokių rimtų nusikaltimų kaip nužudymai, priekabiavimas ir smurtas neištyrimą, kaip matyti iš Sergejaus Magnickio, Michailo Chodorkovskio, Anos Politkovskajos ir kitų bylų.

Parlamentas taip pat išsakė didelį susirūpinimą dėl žinomo teisininko, kovotojo su korupcija ir visuomenės aktyvisto Aleksejaus Navalnio bylos ir galimai politinio jo persekiojimo.

„EP dar kartą prašo ES Tarybą ir Europos Komisiją nustatyti vizų išdavimo apribojimus Rusijos pareigūnams, susijusiems su S.Magnickio byla ir kitais sunkiais žmogaus teisių pažeidimais, ir įšaldyti jų ES laikomą finansinį turtą. Savo ruožtu ES valstybės raginamos palengvinti vizų išdavimą persekiojamiems Rusijos politiniams aktyvistams“, – sakoma EP pranešime spaudai.

Jungtinių Valstijų Valstybės departamentas balandžio 12 dieną paskelbė 18 nepageidaujamų asmenų sąrašą. Jiems buvo uždrausta išduoti Amerikos vizas dėl jų vaidmens viename sąmoksle grobstyti Rusijos iždo lėšas. Ši numanomų įvykių grandinė galiausiai baigėsi pareigūnus demaskavusio buhalterio S.Magnickio mirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius