Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 09 /11:15

Linas Linkevičius: Rusija negalima pasitikėti

Į Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimą atvykęs Linas Linkevičius pirmadienį perspėjo, kad Vakarai darytų klaidą nuolaidžiaudami Rusijai, o galimą Jungtinių Valstijų ginklų tiekimą Ukrainai pavadino logišku žingsniu.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalbėdamas su žurnalistais Briuselyje, L.Linkevičius pabrėžė, kad visi norėtų diplomatinio krizės sprendimo, tačiau pridūrė, kad „šiuo metu negalime pasitikėti nė vienu Rusijos vadovybės žodžiu“.

„Visi tikimės, kad bus susitarimas, diplomatinis sprendimas, niekas nenori karo, bet galime spręsti tik pagal veiksmus ant žemės“, – sakė L.Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministro teigimu, Minsko derybose negali būti jokio nuolaidžiavimo agresoriui.

Derybos dėl taikos Rytų Ukrainoje numatomos trečiadienį Minske. Jose turėtų dalyvauti Vokietijos, Prancūzijos, Ukrainos ir Rusijos vadovai. Pirmadienį galimą taikos planą Vokietijos kanclerė Angela Merkel Vašingtone aptars su JAV prezidentu Baracku Obama.

Lietuvos užsienio reikalų ministro teigimu, Minsko derybose negali būti jokio nuolaidžiavimo agresoriui.

Paklaustas apie JAV svarstymus tiekti ginklus Ukrainai, ministras teigė, kad tai būtų „logiškas žingsnis“, bet pabrėžė, jog sprendimą turi priimti kiekviena šalis atskirai.

ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį turėtų patvirtinti praėjusią savaitę diplomatų priimtą sprendimą į „juodąjį sąrašą“ įtraukti tris Rusijos vykdomosios valdžios pareigūnus, dirbančius gynybos srityje, ir du Valstybės Dūmos atstovus, taip pat 14 Rusijos remiamų separatistų.

Šiems asmenims draudžiama atvykti į ES, jų turtas įšaldomas. „Juodąjį sąrašą“ ES sutarė plėsti reaguodama į Rusijos remiamų separatistų puolimą Rytų Ukrainoje.

Buvęs Švedijos premjeras ir buvęs užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas pirmadienį perspėjo, kad Rusija iki trečiadienio Minsko susitikimo gali bandyti užimti strategiškai svarbų Debalcevės miestą.

„Manau, turėtume tikėtis stiprių Rusijos pastangų užimti Debalcevą prieš trečiadienio susitikimą Minske“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Švedijos politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius