Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 09

Linas Linkevičius viliasi, kad bevizis režimas su Ukraina ir Gruzija įsigalios jau pavasarį

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius viliasi, kad Europos Sąjungos bevizis režimas su Ukraina ir Gruzija įsigalios jau pavasarį. Keliauti be vizų ukrainiečiams ir gruzinams Bendrija susitarė leisti ketvirtadienį. L.Linkevičaus teigimu, susitarti pavyko radus kompromisą, kada bevizis režimas gali būti stabdomas.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Didžiosios Europos Sąjungos šalys norėjo dar kažkokių papildomų apsidraudimų, bet vis dėlto bent jau pasiektas lūžis randant kompromisą.

Kompromiso esmė yra ta, kad ne tik keičiamas reglamentas, kuriuo suteikiamas bevizis režimas, bet prieš tai turi įsigalioti vadinamas stabdymo mechanizmas, jeigu kartais bevizio režimo procesas pradėtų vykti neteisingai, pavyzdžiui, būtų masiškai teikiami nepagrįsti prašymai prieglobsčiui arba pažeisti nacionalinio saugumo interesai.

Yra tokių dvejonių, kad tas procesas gali būti nesklandus“, – LRT RADIJUI pasakojo Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius

Įsigaliojus beviziam režimui keliauti apie 50 milijonų ukrainiečių ir gruzinų Europos Sąjungoje galės keliauti tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius