-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 26 /15:15

„Linavos“ vadovą Algimantą Kondrusevičių revizoriai įtaria pasipinigavus iš asociacijos

Asociacijos „Linava“ prezidiumo nariai nutarė teikti pareiškimus Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir Vidaus reikalų ministrui dėl galimai neteisėtų prezidento Algimanto Kondrusevičiaus ir buvusio generalinio sekretoriaus Ričardo Malkaus veiksmų. A.Kondrusevičius visa tai aiškina vidaus kovomis asociacijoje, esą prieš jį susimokė prezidiume esanti grupė, turinti daugumą.
„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius
„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius / „Linavos“ nuotr.

Asociacijos pranešime teigiama, kad Revizijos komisijos pirmininkė Alicija Monkevič pristatė komisijos atliktą analizę. Joje apžvelgti A.Kondrusevičiaus ir R.Malkaus veiksmai, kuriuos galima traktuoti kaip piktnaudžiavimą pareigomis: atlikus galimai fiktyvų darbo santykių nutraukimą ir prezidentą vėl įdarbinus kitą dieną, A.Kondrusevičiui buvo priskaičiuota išmokėjimui beveik 28,9 tūkst. eurų suma ir tuo padaryta didelė turtinė žala asociacijai ir viešajam interesui.

Kitas atvejis, kurį nuspręsta perduoti teisiniam vertinimui, yra dėl galimai neteisėtų „Linavos“ prezidento veiksmų, asociacijai apmokant bendrovės „Transvelas“ pateiktas sąskaitas už pervežimo paslaugų teikimą  už 483,2 tūkst. eurų.

Atlikus galimai fiktyvų darbo santykių nutraukimą ir prezidentą vėl įdarbinus kitą dieną, A.Kondrusevičiui buvo priskaičiuota išmokėjimui 28 9 tūkst. suma ir tuo padaryta didelė turtinė žala asociacijai ir viešajam interesui.

Revizorės nustatė, kad asociacijoje nerasta jokių dokumentų, pagrindžiančių sąskaitų apmokėjimą, o „Transvelas“ į Revizijos komisijos prašymus paaiškinti, kokias paslaugas įmonė teikė asociacijai, iki šiol nereagavo.

Taip pat pažymėta, kad apmokėjimas vyko 2-3 kartus didesnėmis nei rinkos kainomis, todėl Revizijos komisijos išvadoje teigiama, kad tokie pinigų pervedimai laikytini galimai neteisėtais, A.Kondrusevičiui piktnaudžiaujant savo, kaip prezidento, padėtimi.

Dar vienas pareiškimas teikiamas ir dėl R.Malkui skirtos 34,2 tūkst. eurų  kompensacijos, kuri buvo priskaičiuota, A.Kondrusevičiui pasirašius darbo sutarties pakeitimą viršijant jam suteiktus įgaliojimus, be prezidiumo patvirtinimo.

A.Kondrusevičius: penkeri metai pas mus vyksta kova

A.Kondrusevičius 15min.lt viską aiškina vidaus kovomis asociacijoje. „Tai yra viešieji ryšiai. Pas mus regioniniai susirinkimai, tai daugumai, kuri yra prezidiume, aš nepriklausau, tai jie suformulavo...“, – sakė jis.

Anot pašnekovo, kreipimusi į teisėsaugą norima jam supančioti rankas ir parodyti, kad jis yra niekšas.

Yra tam tikra grupė, prezidiume turinti daugumą, kuriems mano pozicija neįtinka ir jie ne pirmus metus bando visokiais būdais manęs atsikratyti.

„Penkeri metai pas mus vyksta kova. Yra tam tikra grupė, prezidiume turinti daugumą, kuriems mano pozicija neįtinka ir jie ne pirmus metus bando visokiais būdais manęs atsikratyti. Aš jiems sakiau: einame į rinkimus, jeigu negalime dirbti kartu. Tegu naują prezidiumą išrenka vežėjai, prezidentą naują. Matyt, išsigando. Jie sako, kad nori čia pasilikti, o tu išeik“, – sakė jis.

Paklaustas dėl jo darbo sutarties nutraukimo ir vėl priėmimo į darbą, A.Kondrusevičius teigė, jog „žmogui už nepanaudotas atostogas reikia išmokėti kompensaciją“.

„O kaip jūs manote, nereikia?“, – klausė jis.

Jo teigimu, bendrovei „Transvelas“ buvo sumokėta už atliktus darbus, pašnekovas pabrėžė, kad yra juos patvirtinantis dokumentas.

Apie R.Malkui skirtą kompensaciją jis kalbėjo: „Baigėsi sutartis su žmogum, nepratęsta, ir jam išmokėta kompensacija pagal sutartį“.

Jo teigimu, bendrovei „Transvelas“ buvo sumokėta už atliktus darbus, pašnekovas pabrėžė, kad yra juos patvirtinantis dokumentas.

„Kas neaišku – už ką? Aišku už ką. Kaip sakyčiau, kad jūs padarėte darbą, bet neaišku už ką gavote atlyginimą. Įdomu, už ką jūs gavote“, – ironizavo A.Kondrusevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius