Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 13

Lisos Holm žudiko Nerijaus Bilevičiaus gyvenimas kalėjime: gali tekti gyventi pavojuje

Lietuvis Nerijus Bilevičius, nužudęs nepilnametę švedę Lisą Holm, iki gyvos galvos greičiausiai kalės Kumlos kalėjime.
Nerijus bilevičius
Nerijus bilevičius / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas expressen.se, į šį kalėjimą siunčiami tie, kurie nubausti kalėti daugiau kaip ketverius metus. Kai kurie kaliniai gali kelti pavojų ir 36-erių lietuviui.

„Žinoma, kad mano ginamajam kai kurie iš jų gali kelti pavojų“, – sutiko Nerijaus Bilevičiaus advokatas Bjornas Hurtigas.

Minėtame kalėjime sėdi įvairaus plauko nusikaltėliai: nuo žudikų iki prekeivių narkotikais ir organizuotų nusikaltėlių. Kaliniai gali leisti laiką bendrose patalpose, tačiau taip pat gali būti nuspręsta imtis apribojimų, jei yra kalinių, kurių gyvybei iškyla pavojus. Gali būti, kad ir N.Bilevičius bus iš jų, turint minty jo nusikaltimo aplinkybes.

„Taip, galima sakyti, kad kyla grėsmė, tiesa“, – pritarė ir kalėjimo atstovas. Vis dėlto N.Bilevičiaus advokatas B.Hurtigas yra įsitikinęs, kad jo klientas bus griežtai izoliuotas nuo kitų: „Aš įsitikinęs, kad taip bus, kad taip turėtų būti. Jis kaltinamas nusikaltimu, apie kurį paprastai Švedijos kalėjimuose negalvojama“, – kalbėjo lietuvio gynėjas.

Jo nuomone, lietuviui kyla didžiulis pavojus dėl kai kurių kalinių – Anderso Eklundo ir Helge Fossmo: „Būtent jie kelia grėsmę“.

N.Bilevičius kol kas neperkeltas į šį kalėjimą. Pirmiausia kruopščiai bus išnagrinėta jo asmens byla, jis bus apklausiamas, jis bus stebimas, turės atlikti asmenybės testus. Visa tai gali trukti dar kelias savaites.

„Manau, kad jis bus atskirtas, jog būtų garantuotas saugumas. Tarkime, sėdės su nuo šešių iki dešimties kalinių“, – kalbėjo jo advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius