-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 06 /12:38

Liudininkas apie nelaimę „Impuls“ baseine: „Vaikus treneriai prižiūri, tik jų yra per mažai“

Antradienio vakarą sveikatingumo klube „Impuls“ Vilniuje, Kareivių g., nutiko skaudi nelaimė – baseine nuskendo 7 metų vaikas. Policija tiria įvykio aplinkybes, o socialiniuose tinkluose pasipylė priekaištai klubo darbuotojams, kurie esą netinkamai prižiūri vaikus. Tačiau įvykio vietoje nelaimės metu buvęs Valdas Liumarovas tvirtina, kad treneriai itin dėmesingi, tiesiog jų yra per mažai.
„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje
„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilnietis V.Liumarovas tuo metu, kai antradienio vakarą įvyko nelaimė, buvo klube ir ilsėjosi ant vieno iš gultų. Kaip vaikas pradėjo skęsti ir buvo ištrauktas, jis sako nematęs, tačiau iš karto po to kilęs šurmulys patraukė jo dėmesį.

Dėmesį atkreipė šauksmai

„Man tą vietą užstojo sūkurys – toks vandens atrakcionas. Gulėdamas išgirdau, kai pradėjo garsiai šaukti ir švilpti vienas klientas, pašokau ir pamačiau, kad treneriai puolė bėgti į tą vietą, kur tas lankytojas šaukė. Pamačiau vaiką, gulintį ant žemės. Tam šaukusiam žmogui buvo šokas, treneris iš karto pradėjo daryti dirbtinį kvėpavimą“, – apie situaciją pasakojo V.Liumarovas.

Vyras teigia nesuprantąs, kaip komentatoriai socialiniuose tinkluose gali teigti, jog treneriai yra nepasiruošę gaivinti nukentėjusius asmenis. Jis sako savo akimis matęs, kaip treneris darė dirbtinį kvėpavimą, gaivino vaiką – darė viską tą patį, ką ir po kelių minučių atbėgęs klubo medikas, ir atvažiavę greitosios pagalbos medikai, tik pastarieji turėjo reikalingos įrangos.

Tai, kad treneris atbėgo iš kitos vietos prie nuskendusio vaiko, anot Valdo, nėra keista – kitoje baseino pusėje treneriai jau ruošė kitą grupę vaikų naujai treniruotei.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje

„Aš neklausinėjau, bet supratau, kad jau buvo ruošiami kitai treniruotei kiti vaikai. Jie buvo susibūrę kitoje grupelėje, buvo ruošiami, skaičiuojama, kiek vaikų yra, kita trenerė skaičiavo, kur ir kokie vaikai yra, treneris prižiūrėjo, kad vaikai būtų vienoje vietoje ir niekur neišsilakstytų“, – kalbėjo V.Liumarovas.

Kalti ne treneriai, o jų trūkumas

Šiame klube aš lankausi jau trejus metus ir man neteko pamatyti, kad šitie treneriai kažkur nueitų ar neprižiūrėtų. Jie labai dėmesingi savo vaikams, – sakė V.Liumarovas.

Kaip lrytas.lt sakė Vilniaus m. 1 PK viršininkas Gintaras Barzdukas, gali būti, kad vaikas jau pasibaigus plaukimo treniruotei pats grįžo į vandenį. Bent jau taip teigia policijos nelaimės vakarą apklausti liudininkai. Tačiau policija kol kas nuo išsamesnių komentarų susilaiko, vyksta tyrimas.

Nelaimės liudininkas įsitikinęs, kad viskas nutiko tikrai ne dėl trenerių kaltės – šie koncentravosi prižiūrėdami didelį būrį kitų vaikų.

„Priežastis, mano manymu, ta, kad nėra daugiau prižiūrėtojų kitame baseino gale, kur irgi gali atsidurti vaikų, – teigė V.Liumarovas. – Jeigu kuris nors treneris išeitų prižiūrėti tos pusės, kur tas vaikas nuskendo, galėtų kilti problemų su kitais vaikais, kai dabar vienas treneris žiūri, jog niekas iš tų vaikų nešoktų į vandenį.“

Dažnai klube besilankantis Valdas sako ne kartą stebėjęs, kaip kantriai treneriai elgiasi su vaikais ir yra dėmesingi. „Skaičiau komentatorių mintis apie nepriežiūrą, jie patirties gal turi iš kitų klubų, nes šiame klube aš lankausi jau trejus metus ir man neteko pamatyti, kad šitie treneriai kažkur nueitų ar neprižiūrėtų. Jie labai dėmesingi savo vaikams“, – tikino V.Liumarovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje

Vyras antradienio vakarą sakė matęs, kad daug vaikų po plaukimo treniruotės sulipo į sūkurinę vonią, tai greičiausiai ir buvo ta grupė, nuo kurios kažkaip atsiskyrė nuskendęs vaikas. „Aš dar pagalvojau, kad man pačiam po treniruotės jau būtų sunku su tais vaikais, bet treneris su šypsena, gražiai bendravo“, – kalbėjo V.Liumarovas.

Priekaištų pažėrė klubui

Vaikai paliekami kas sau. Kas sau, reiškia, KAS baseine, KAS pakeliui į persirengimo patalpas... – sakė viena mama.

Socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje „Impuls“ paskyroje klubas sulaukė išties daug kritikos. Tuo metu taip pat klube buvusi moteris pasakojo tą akimirką, kai pasklido žinia apie nelaimę, buvusi šalia berniuko mamos ir sesers.

„Atlėkė vyras iš rūbinės ir pradėjo rėkti, kad vaikas nuskendo – kvieskit greitąją! Viena mama pradėjo rėkti, kad turbūt jos vaikas. Administracija nenorėjo jos įleisti. Nesąmonė. Puolėm su viena moterimi lydėti tą mamą. Bandžiau guosti, gal ne jos vaikas. Bet... mamos nuojauta jau turbūt nujautė...“ – skaudžia patirtimi dalijosi Rūta S.

Tėvai skundžiasi, kad jiems neleidžiama kartu su vaikais eiti į treniruotes, o esą dalyvavę bent vienoje matė ne vien teigiamus dalykus. Viena mama, kuriai buvo leista dalyvauti vienoje treniruotėje, skundėsi savo akimis mačiusi, kaip treneris po užsiėmimo vaikus tiesiog paliko, nuėjo į kitą salės galą, o treniruotės metu trumpai kalbėjosi telefonu.

„Vaikai paliekami kas sau. Kas sau, reiškia, KAS baseine, KAS pakeliui į persirengimo patalpas... Įdomu, ar „Impuls“ sveikatingumo klubai turi pasitvirtinę vidines tvarkas, numatančias „Impuls“ darbuotojų pareigas (ir ATSAKOMYBĘ) nepilnamečių asmenų pasirengimo treniruotei metu, taip pat – treniruotės metu ir po treniruotės? Nes vaikų teisėti atstovai dalyvauti vaikų plaukimo treniruotėse ir ATSAKYTI už juos tuo metu, negali“, – skundėsi moteris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Impuls“ sporto klubas Kareivių gatvėje

Į tai klubo atstovai jai atsakė, kad „plaukimo treneriai pasitinka ir išlydi vaikus iš baseino zonos, tačiau tėvai gali atvesti vaikus treneriams ir pasiimti juos iš baseino po treniruotės. Vis dėlto, mes nerekomenduojame tėveliams dalyvauti kiekvienoje treniruotėje – dažniausiai tai trukdo vaikui susikaupti ir sekti trenerio nurodymus. Išsiaiškinę šios nelaimės aplinkybes ir priežastis nedelsiant imsimės visų būtinų priemonių ir veiksmų, kad tokia situacija niekada nepasikartotų nei viename mūsų sveikatingumo klube.“

Klubo atstovai taip pat teigia, kad darbuotojams užsėmimų metu draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais, jie juos turi tam, jei prireiktų iškviesti pagalbą.

Klubas: „Darbuotojai šoko būsenos“

Antradienio vakarą Policijos departamentas pranešė, kad, pirminiais duomenimis, apie 18.30 val., Vilniuje, Kareivių g., sporto klubo „Impuls“ baseine nuskendo 2009 m. gimęs berniukas. Nuskendusį vaiką medikai ilgai gaivino, tačiau išgelbėti jo gyvybės nepavyko. Nelaimė įvyko po plaukimo treniruotės.

Visi darbuotojai dėl šio įvykio yra šoko būsenos. Vis dar negalime patikėti tuo, kas įvyko, – teigiama „Impuls“ pranešime.

Antradienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje sveikatingumo klubas „Impuls“ išplatino žinutę apie įvykį:

„Šį vakarą sveikatingumo klube „Impuls“, Kareivių g. įvyko baisi nelaimė – nuskendo 7 metų berniukas. Apgailestaujame dėl šios nelaimės ir reiškiame užuojautą berniuko šeimai. Visi darbuotojai dėl šio įvykio yra šoko būsenos. Vis dar negalime patikėti tuo, kas įvyko.

Šiuo metu aiškinamės situaciją ir kol kas negalime pateikti daugiau informacijos. Nuo pat nelaimingo įvykio pradžios bendradarbiaujame su policija ir pateikiame visą reikalingą informaciją. Mūsų sveikatingumo klubo darbuotojai yra pasiruošę atsakyti į visus policijos klausimus ir pagelbėti tyrimo metu. Tikimės, kad išsiaiškinti, kodėl įvyko tokia skaudi nelaimė, mums padės vaizdo kamerų įrašai, kurie dar šiandien bus perduoti policijai.

Išsiaiškinę nelaimės aplinkybes ir priežastis, nedelsdami imsimės visų būtinų priemonių ir veiksmų, kad tokia situacija niekada nepasikartotų nė viename mūsų sveikatingumo klube.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius