Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 03

Liūdnoji Jūros šventės statistika

Klaipėdos vyriausiasis policijos komisariatas suskaičiavo Jūros šventės kriminogeninę statistiką ir pranešė, kad per tris šventės dienas į policiją kreiptasi daugiau nei 700 kartų.
Klaipėdos policija
Klaipėdos policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apie įvykdytas nusikalstamas veikas užregistruoti 39 pranešimai, iš kurių vien šventės metu – dešimt. Dėl įvairių pažeidimų į policijos įstaigas nuvežti 176 asmenys. Šventiniuose renginiuose buvo sulaikyta 113  pažeidėjų.

Prevencinį darbą dirbusios gausios patrulių pajėgos bei nepilnamečių reikalų pareigūnai į policijos įstaigas nuvežė net 22 nepilnamečius, iš jų vienuolika sulaikyti Jūros šventės renginiuose. Jaunuoliai daugiausia nusižengė vartodami svaiguosius gėrimus viešose vietose ar pasirodė apsvaigę. Iš visų tokio pobūdžio pažeidimų nepilnamečių nuopuoliai sudarė daugiau nei trečdalį. Palyginti su praėjusiais metais, nepilnamečių sulaikyta mažiau. 2009 metų Jūros šventės renginiuose nusižengusių nepilnamečių buvo 27.

Užfiksuota nemažai pažeidimų, susijusių su prekybos viešose vietose taisyklių pažeidimais.  Neišvengta ir nedidelio chuliganizmo atvejų. Policijos pareigūnai praneša, kad tokių pažeidimų užfiksuota 30.

Vagišiai šventės metu taip pat nesnaudė – naudodamiesi spūstimis jie švarino poilsiautojų kišenes. Gauta keletas pranešimų dėl vagysčių Herkaus Manto, Danės gatvėse, viena moteris pasigedo rankinės, laikytos vaikiškame vežimėlyje.

Anot policijos komisariato atstovo spaudai Albino Strumylos, ši kriminogeninė statistika yra panaši, palyginti su praėjusių metų Jūros švente. Skiriasi tik pavienių užfiksuotų pažeidimų skaičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius