Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 26

Liuksemburge ministras kvietė lietuvius aktyviai dalyvauti kuriant globalią Lietuvą

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas dalyvavo Liuksemburge vykusiame Belgijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Nyderlandų užsienio reikalų ministrų susitikime bei susitiko su Liuksemburgo lietuvių bendruomene.
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Bendraudamas su Liuksemburgo lietuvių bendruomenės atstovais V. Ušackas pabrėžė, kad globalios Lietuvos – užsienio lietuvių įtraukimo į valstybės gyvenimą – kūrimas yra visų lietuvių projektas, kuriame užsienio lietuviai atlieka svarbų vaidmenį, praneša Užsienio reikalų ministerija.

„Tik abipusis dalyvavimas, valstybės bei užsienio lietuvių bendradarbiavimas, bendras atsakomybės už sprendimus prisiėmimas gali būti Globalios Lietuvos gyvybingumo pagrindas“, – sakė ministras V. Ušackas.

Ministras pakvietė apie 400 lietuvių dirbančių ir gyvenančių Liuksemburge parodyti, kad jiems rūpi, kokia bus Lietuva ir balsuoti š.m. gegužės mėnesio pabaigoje vyksiančiuose LR Prezidento rinkimuose.

Trijų Baltijos šalių ir trijų Beniliukso šalių užsienio reikalų ministrai Liuksemburge aptarė aktualius Europos saugumo ir energetinio saugumo, santykių su Rusija, Artimųjų Rytų taikos proceso bei konkretaus bendradarbiavimo šiame formate klausimus.

Ministras V. Ušackas akcentavo ES valstybių narių bendradarbiavimo svarbą didinant energetinį efektyvumą ir vystant atsinaujinančią energetiką, informavo apie Lietuvos institutų, universitetų ir verslo atstovų pasirengimą dalyvauti kuriant ES Žinių ir inovacijų bendrijas klimato kaitos, tvarios energetikos bei informacinių technologijų srityse.

Balandžio 27 d., Užsienio reikalų ministras dalyvaus Europos Sąjungos Bendrųjų reikalų ir išorinių santykių tarybos (BRIST) posėdyje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius