Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 27

Liūties Kėdainiuose padariniai: vanduo tvindė laidojimo namus

Ne tik Vilnius skęsta po liūčių. Trečiadienio vakarą lietaus vanduo nuostolių pridarė ir Kėdainiuose: užlieta bendrovės „Saulėlydžio namai“, nuomojančios šarvojimo sales, teritorija. Prireikė ir ugniagesių gelbėtojų pagalbos.
Trečiadienio popietės lietus Vilniuje  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/vilniu-vel-plauna-stiprus-lietus-56-831646
Liūtis/ Asociatyvi nuotr. / 15min skaitytojo Ričardo nuotr.

Trečiadienio vakarą apie 18.50 val. Kėdainių ugniagesiai gelbėtojai sulaukė pranešimo, jog tvinsta Skongalio g. 10-uoju numeriu pažymėtame name veikiantys laidojimo namai. Vanduo nuo kelio bėgo į kiemą ir per duris skverbėsi į šarvojimo sales.

Atvykus į vietą, siurbliais laidojimo namų teritorijoje susikaupęs vanduo išpumpuotas į gatvėje esantį kanalizacijos šulinį.

Kaip 15min tikino apie pusantrų metų veikiančios „Saulėlydžio namų“ įmonės direktorius Vaidotas Avižius, tai, kad dėl liūties skęstų jų bendrovės teritorija, nutinka pirmą kartą. Trečiadienio vakarą Kėdainiuose dangus maišėsi su žeme.

„Aplink pjaunama žolė, galbūt užsikimšo šuliniai ir dėl to vandens nesugėrė. Patvino kiemas, vanduo ėmė skverbtis į šarvojimo salę, kuri tuo metu buvo išnuomota. Priklojome rankšluosčių. Žmonėms tikrai nereikėjo išeiti lauk. Kieme buvo įjungti siurbliai, kurie veikė tyliai, gedėjimo proceso tai nesutrikdė. Žmonės suprato, jog ne nuo mūsų priklausė visa tai, kas vyko. Esu dėkingas greitai sureagavusiems ir į pagalbą atvykusiems ugniagesiams. Gal jiems net nepriklausė vykti, bet atvyko. Darbai užtruko kiek daugiau nei valandą“, – tikino V.Avižius.

Iš pradžių buvo skambinta UAB „Kėdainių vandenų“ avarinei tarnybai, tačiau dispečerė informavo, jog po darbo valandų pajėgų neužtenka ir jų specialistai atvykti negalės – prioritetai teikiami, pvz., tvinstantiems butams.

„Tiesiog pritrūko žmogiško supratimo iš jų. Kaltinti tokioje situacijoje nesinori nieko. Juk stichija. Iš to mes nedarome jokios tragedijos. Žmonės nenukentėjo. Vizualiai matomų nuostolių nėra. Aišku, gal po savaitės kas išlįs. Tikimės, jog statybininkai savo laiku padirbėjo kokybiškai ir viskas bus gerai“, – paklaustas apie liūties padarytą žalą bendrovės turtui atsakė V.Avižius.

Vis dėlto, anot jo, geriau būtų, jeigu tokie dalykai nevyktų. „Saulėlydžio namų“ direktorius žada kreiptis į seniūną, kitas institucijas, jog ateityje būtų užkirstas kelias to pasikartojimui.

„Kėdainiuose tokia liūtis – ne pirmoji. Keista būdavo, jog mūsų nepaliesdavo. Šįkart palietė. Spręsim šią problemą. Rasim išeitį“, – teigė V.Avižius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius