-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 03

Liūties Kaune padariniai buvo likviduojami visą naktį ir penktadienį ryte (atnaujinta 9.47 val., nuotraukos, naujas video)

Visą ketvirtadienį giedru oru ir saule besidžiaugusius kauniečius pavakarę netikėtai užklupo stipri liūtis su žaibais ir griaustiniu. Smarkios liūties padarinius ugniagesiai gelbėtojai ir kitų pagalbos tarnybų darbuotojai likviduoja ir penktadienį ryte.
Miestas po liūties
Liūtis Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį vakare, apie 20 val., rytinėje Kauno dalyje prasidėjęs stiprus lietus netruko aprėpti visą miestą.

„Neatsimenu, kada mačiau stipresnį lietų“, – tvirtino netoli Kauno hidroelektrinės gyvenantis Giedrius O., dėl stipraus vėjo turėjęs vargo uždaryti atvirus savo namo langus.

Dėl stiprios liūties teko nutraukti ketvirtadienį 19 val. vasaros amfiteatre po atviru dangumi surengtą džiazo kvarteto „Kaunas – Vilnius“ koncertą, vykusį festivalio „Daugirdas gyvai 2010“ atidarymo proga. Nors organizatoriai prasidėjus liūčiai ketino paskelbti tik kelių minučių pertrauką, scenos darbuotojai buvo priversti visai išjungti elektros srovę, tad koncertą teko atšaukti.

Kauno gatvėse dėl stipraus lietaus tvyrojo tikras chaosas. Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pasakojo kanalo „Kas vyksta Kaune“ gerbėjai, lietus paskandino dalį Taikos bei Savanorių prospekto, Raudondvario plentą ir Laisvės alėją. Panaši situacija buvo ir Šilainių, Žemųjų Šančių mikrorajonuose bei greta Kauno esančiame Rokų miestelyje.

Dalis miestiečių taip pat skundėsi, kad prasidėjus liūčiai, kurią lydėjo perkūnija, nebeveikė „Tele 2” tinklo ryšys.

 

VIDEO: Liūtis nutraukė koncertą Kaune

Už vaizdo medžiagą dėkojame mūsų draugams Kas vyksta Kaune.

Papildyta 21.40 val. Jau aprimusi liūtis Kauno gatvėse buvo sukėlusi tikrą chaosą. Kaip pasakojo 15min.lt fotokorespondentas Erikas Ovčarenko, lietus kai kuriose gatvėse iškilnojo asfaltą ir netgi kanalizacijos dangčius. Vanduo apsėmė miesto centre esančius kiemus bei dalį daugiabučių rūsių. Ant vadinamojo Baršausko kalno stovi bent 10 sugedusių automobilių.

Papildyta 23.06 val. Kaip praneša 15min.lt skaitytojai, sunku važiuoti ne tik Kauno gatvėmis, bet ir greitkeliu Kaunas–Vilnius. Važiuoti ja itin sudėtinga, nes užlietas ir šis kelias. Tuo tarpu skaitytojai iš Kauno praneša apie chaosą gatvėse – užlieti Savanorių ir Taikos prospektai, jie praktiškai neišvažiuojami.

Tuo tarpu 15min.lt skaitytoja atsiuntė vaizdo medžiagą iš Kumelių gatvės Kaune, kurioje galite pamatyti, kaip atrodė gatvės po stipraus lietaus.

Papildyta 7 val.: Ugniagesiai praneša, kad iš apsemtų namų teko evakuoti 9 žmones.  

Kaip pranešė ugniagesiai, pirmieji žmonės buvo evakuoti ketvirtadienį, prieš vidurnaktį. Pagalbos prašymai gauti iš Chemijos gatvės 93-ojo ir 85-ojo namų, Žiogų take 6 ir Skruzdėlių take 2 gyvenančių žmonių.

Nuvykę gelbėtojai rado iki antro aukšto apsemtus 4 namus. Iš jų iškelti 9 žmonės: iš Chemijos g. 93 namo, priplaukus gelbėtojams su valtimi prie namo iš antrojo aukšto, per langą, evakuota nėščia moteris, iš Chemijos g. 85 namo, priplaukus gelbėtojams su valtimi, per langą, evakuoti vyras ir moteris, iš Žiogų tako 6 namo, priplaukus gelbėtojams su valtimi prie namo, iš antro aukšto per langą, evakuoti 79 metų amžiaus vyras ir 71-erių moteris bei dar trys žmonės. Tuo metu iš Skruzdėlių tako 2 namo evakuota dar viena 71 metų amžiaus vietos gyventoja. Visi išgelbėti žmonės rado prieglobstį pas gimines.

Nuo vakaro, kai prasidėjo smarki liūtis, gelbėtojai sulaukė daugiau nei 300 pagalbos prašymų. Ketvirtadienį vakare pradėję dirbti ugniagesiai gelbėtojai liūties padarinius likvidavo visą naktį, darbus tęsia ir penktadienį ryte: padeda išsemti užlietus rūsius, vaduoja gatvėse įstrigusius automobilius ir panašiai.

Papildyta 9.47 val.: Pasak nuo ketvirtadienio vakaro dirbančių Kauno ugniagesių gelbėtojų, per liūtį mieste paskendo keletas naminių paukščių, automobilių.

Šiuo metu dirbame Amalių soduose. Ten situacija buvo labai prasta: užsitvenkus greta esančiam upeliui vanduo pakilo daugiau nei 2 metrus ir užliejo namus, mašinas, jau nekalbant apie kitą kiemuose buvusį turtą“, – sakė šioje vietoje dirbantys ugniagesiai gelbėtojai.

Netikėta liūtis Kaunui priminė pavasarį kai kuriuos miesto rajonus ir pakaunės gyvenvietes užklupusį potvynį, padariusius žalos už milijonus litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius