Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 12

Liūtis nusiaubė Širvintas: miesto plotai užlieti vandens, ligoninė – su apsemtu rūsiu ir be elektros

Antradienio vakarą praūžusi liūtis stipriai smogė nuo Vilniaus apie pusę šimto kilometrų nutolusioms Širvintoms – mieste telkšo apsemti plotai, o visą naktį iš Širvintų ligoninės rūsio susikaupusį vandenį pumpavę gelbėtojai ir trečiadienį priešpiet dar neturėjo kada atsikvėpti. „Tokios situacijos per visus 35 metus, kai ligoninė buvo pastatyta, nėra buvę“, – 15min sakė laikinasis ligoninės vadovas Vidmantas Eigėlis. 
Užlietas Širvintų ligoninės rūsys
Užlietas Širvintų ligoninės rūsys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kad ligoninės rūsys semiamas vandeniu, paaiškėjo antradienį apie 20 valandą.

Kadangi per ankstesnes liūtis jame pasirodydavo šiek tiek vandens, gydymo įstaigos personalas pernelyg nepanikavo. Tačiau vėliau pamatė, kad situacija tampa katastrofiška.

Ligoninės darbuotojus potvynis išgąsdino visų pirma dėl to, kad elektra pastatas yra aprūpinamas per rūsį.

„Matėme, kad praėjo labai stipriai kauptis vanduo, todėl išsikvietėme priešgaisrinę tarnybą ir bandėme išsiurbti vandenį“, – pasakojo ligoninės vadovas.

Tačiau potvynio rūsyje būta tokio stipraus, kad net pumpuojant 5 kubinius metrus vandens per minutę, jo nemažėjo. „Kovoti su juo mums sunkiai sekėsi“, – prisipažino jis.

Net ir pumpuojant vandenį nuo 3 valandos nakties iki trečiadienio ryto vandens lygis rūsyje ne sumažėjo, o pakilo apie 10-12 centimetrų.

Naktį buvo priimtas sprendimas pastate atjungti elektrą.

„Kadangi nėra nei vieno paciento, kuriam reikia specifinio reanimacinio gydymo. Jei tokių būtų buvę, pacientus būtų reikėję gabenti į kitą gydymo įstaigą“, – sakėV.Eigėlis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Eigėlis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Eigėlis

Po vidurnakčio į Širvintų ligoninę suvažiavę darbuotojai mėgino gelbėti rūsyje laikomą medicinos archyvą. Pasak direktoriaus, svarbūs dokumentai nepražuvo – juos spėta išsinešti. Medicinos archyvo seniausi dokumentai laikomi apatinėse lentynose, kurios ir buvo apsemtos, tačiau V.Eigėlis dėl to labai neliūdi, nes seniausi dokumentai ir taip greitai turėjo būti nurašyti. Apie piniginius nuostolius ligoninės vadovas dar negalvoja, pirmiausiai siekiama išvaduoti rūsį nuo vandens ir atstatyti elektros tiekimą.

Dėl liūties maistas ligoniams ruošiamas Širvintų gimnazijoje, jį patiekti nevėluojama.

Trečiadienį priešpiet Širvintų ligoninėje apsilankius 15min žurnalistams, prie pastato stovėjo surikiuoti Širvintų rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos automobiliai. Gelbėtojai teigė vis dar kovojantys su vandeniu, kurio rūsyje vis dar – iki kelių.

Šios tarnybos darbuotojai sakė, kad vanduo užliejo daugumą Širvintose esančių pastatų rūsių, to neišvengė ir rajono savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius