Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 07

LLRA-KŠS pirmininku perrinktas V.Tomaševskis dar nežino, kas ves partiją Seimo rinkimuose

Penktadienį dar vienai kadencijai Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininku perrinktas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, kad dar neaišku, kas bus partijos kandidatų Seimo rinkimuose sąrašo lyderis. Pats partijos pirmininkas taip pat aiškina dar neapsisprendęs, ar dalyvauti Seimo rinkimuose, ar likti dirbti Europos Parlamente, o kovą dėl vietų Lietuvos Seime palikti kitiems partijos atstovams.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Anot V.Tomaševskio, LLRA-KŠS galutinį kandidatų sąrašą, taip pat vienmandatėse apygardose dėl parlamentarų mandatų kovosiančius asmenis įvardins tik liepos pabaigoje. Tuomet ketinama tvirtinti ir partijos programą.

„Mes šiuos klausimus po suvažiavimo ir pradedame spręsti. Nuo liepos 5 dienos per dvi savaites rateliai ir skyriai kels kandidatus, tada po 17 dienos bus reitingavimas. Planuojame 27 d. surengti konferenciją, joje ir tvirtinsime kandidatus“, – aiškino V.Tomaševskis.

Klausiamas, ar pats yra apsisprendęs likti dirbti EP ir savo kandidatūros Seimo rinkimuose nekels, V.Tomaševskis sakė, kad šis klausimas taip pat „nukeltas į apačią“.

„Mes laukiame ratelių ir skyrių pasiūlymų. Paskui tik įsitrauksime mes, kaip vadovybė. O dabar demokratinis procesas prasidėjo. Mes į šį procesą nesikišame. Tik po to analizuosime, kaip jie mato, ką jie nori matyti, ką mąsto“, – teigė LLRA-KŠS pirmininkas.

„Nėra jokio sprendimo. Mano situacija tokia pati, kaip kitų kandidatų“, – pridūrė jis.

Anot jo, tai labai demokratiškas procesas.

„Gal mes ir vieninteliai esame tokie, kurie nenurodo krypties, o laukia apmąstymų ir sprendimų iš pirminių organizacijų“, – gyrėsi V.Tomaševskis.

Pasak jo, gali būti, kad vienmandatėse apygardose varžysis tie patys asmenys, kurie laimėjo rinkimus 2016-aisiais, tačiau pirmiausia esą laukiama pasiūlymų „iš apačių“.

„Gal ir bus pasiūlymai tokie patys, bet mes norime nesikišant išgirsti ratelių balsą“, – sakė jis.

Programos projektą, pagrindines kryptis, anot V.Tomaševskio, partija jau turi, tačiau ir ją ragina pildyti, tobulinti skyriuose ir rateliuose.

„Tą pačią dieną mes tvirtinsime kandidatų sąrašą, vienmandatininkus ir partijos programą“, – teigė V.Tomaševskis.

„Delfi“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ birželio 18–26 dienomis atlikta apklausa rodo, kad už LLRA-KŠS, jei rinkimai vyktų artimiausią savaitgalį, balsuotų 3,7 procento rinkėjų.

Seimo rinkimai vyks spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius