Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 12

LLRA politikai pamiršo pažadą Vilniuje pastatyti sanktuariumą

Prieš rinkimus į sostinės savivaldybės tarybą Antakalnyje žadėję įsteigti Dievo Gailestingumo sanktuariumą, valdžioje atsidūrę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai (LLRA) nutilo. Nebus jokio šventyklų komplekso, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.
LLRA atstovus, matyt, buvo įkvėpęs ir Dievo Gailestingumo sanktuariumas Krokuvoje-Lagievnikuose, kuriame ilsisi Šv. Faustinos palaikai
LLRA atstovus, matyt, buvo įkvėpęs ir Dievo Gailestingumo sanktuariumas Krokuvoje-Lagievnikuose, kuriame ilsisi Šv. Faustinos palaikai. / Pimke/Wikimedia.org nuotr.

Lenkų politikai teigė, kad Vilnius yra šventas miestas, o sanktuariumas – šventyklų kompleksas, kur saugomos religijos šventenybės ir į kurią būriais plūsta piligrimai iš užsienio, galėtų iškilti Antakalnyje, V.Grybo gatvėje, šalia Šv. Faustinos namo. Šiame name moteriai kadaise apsireiškė Jėzus.

Kai birželį devyni LLRA atstovai prisidėjo prie sostinės valdančiosios koalicijos, tarp svarbiausių savo darbų miesto labui jie taip pat nurodė sanktuariumo statybas.

Tačiau Vilniaus arkivyskupijos kurija iki šiol nėra gavusi jokio konkretaus kreipimosi su pasiūlymais sostinėje statyti naują bažnyčią ar sanktuariumą.

Pasak sostinės vicemero Jaroslavo Kaminskio, žadėta remti kurijos siekius statyti tokį kompleksą, bet ji kol kas nepateikė jokių pasiūlymų.

„Jei kurija parodytų kokias nors pastangas, ši iniciatyva būtų remiama. Gilinsimės, aiškinsimės su ja, klausime, gal turi kokią viziją, kaip įsivaizduoja tokį kompleksą“, – teigė J.Kaminskis.

Vyskupas Arūnas Poniškaitis aiškino, kad planų sostinėje statyti šventyklų kompleksą kurija neturi ir tai niekada nebuvo rimtai svarstoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius