Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 13 /14:34

Lobistas Andrius Romanovskis bus išleistas už užstatą, skiriamas rašytinis pasižadėjimas neišvykti

Prokurorai penktadienį ketina pakeisti kardomąją priemonę birželį sulaikytam lobistui Andriui Romanovskiui – sulaikytąjį žadama paleisti už piniginį užstatą, taip pat skirti rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis, BNS penktadienį patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius.
Andrius Romanovskis
Andrius Romanovskis / facebook.com nuotr.

„Neprašysime pratęsti (suėmimo – BNS). Skirsime kitą kardomąją priemonę, yra prašymas dėl užstato, greičiausiai bus paskirta ši kardomoji priemonė ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis. Bet dar sprendimo nėra, tokios procesinės priemonės taikymas yra numatytas, bet dar sprendimo nėra. Laukiame užstato davėjo, kai jis pasirodys ir priimsime sprendimą“, – BNS penktadienį sakė A.Leonavičius.

Anot jo, užstato davėja šiuo atveju greičiausia bus sulaikytojo gyvenimo draugė Irina Rybakova.

„Tai yra kaip ir kartu gyvenantis asmuo, patikimas, šiuo atveju sutinka sumokėti tą užstatą. (...) Grupė asmenų labai gerai, kad nori mokėti tą užstatą, bet šiuo atveju užstato davėjas turi būti ir su patikimumo žyme, nors jie galbūt įtakingi ir turintys asmenys, galbūt ir yra patikimi, bet procese yra kiti vertinimo kriterijai“, – sakė prokuroras A.Leonavičius.

Konkrečios užstato sumos prokuroras teigė kol kas negalįs nurodyti, kol nėra priimtas galutinis sprendimas.

BNS žiniomis, užstato dydis gali siekti 50 tūkst. litų.

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė birželio 19 dieną, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Lobistas suimtas tame pačiame tyrime, kuriame įtarimai sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu pateikti Seimo nariui Vitui Matuzui.

30 piliečių buvo kreipęsi į prokurorą ir teismą, prašydami pakeisti kardomąją priemonę sulaikytajam ir siūlė surinktą užstatą, teigdami, jog garantuoja už A.Romanovskį – tarp jų TSPMI dėstytojas, politologas Algimantas Jankauskas, buvęs energetikos viceministras Romas Švedas, Nepriklausomybės akto signataras ir diplomatas Vytautas Petras Plečkaitis, politologas Nerijus Maliukevičius, viešųjų ryšių specialistas Tomas Gižas, žurnalistė Indrė Makaraitytė.

A.Romanovskis savo kaltę neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius