Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 30 /10:57

Loreta Graužinienė ministrui Sauliui Skverneliui nebeskambins

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio sprendimas likti poste brėžia naujus Seimo ir Vyriausybės santykius. Ji tikina nuo šiol su ministru bendrausianti tik per premjerą Algirdą Butkevičių. „Bus laikomasi valdžių atskyrimo principo ir tai reiškia, kad dirbsime per ministrą pirmininką“, – sakė L.Graužinienė.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ministras ir ministras pirmininkas šiandien labai aiškiai nubrėžė naują darbo stilių. Tai labai aiškiai buvo akcentuotas ir pabrėžtas valdžių atskyrimo principas, kuris įtvirtintas Konstitucijoje ir įstatymuose, tai atitinkamai ir dirbsime“, – sakė Seimo pirmininkė. 

Anot jos, Seimas, kaip jam ir priklauso, reikalaus vidaus reikalų ministro vykdyti Vyriausybės programą ir vykdys jo darbų parlamentinę kontrolę. 

Klausiama, ar vis dar mano, kad S.Skvernelis turėtų pasitikrinti pasitikėjimą Seime per interpeliacijos procedūrą, L.Graužinienė gynėsi kada nors tai siūliusi. 

„Interpeliacija“ žodžio aš niekada nesu vartojusi ir čia jau yra interpretacijos. Aš kalbėjau apie atsakomybę. Seimas turi teisę per parlamentinę kontrolę vykdyti tą atsakomybę“, – sakė Seimo pirmininkė. 

Klausiama, ar jau yra gavusi telefoninio pokalbio su S.Sverneliu įrašą, kurį anksčiau yra žadėjusi paviešinti, Seimo pirmininkė sakė gavusi dokumentus, jog jos skambutis buvo fiksuotas ir jis truko 4 minutes ir 1 sekundę.

„Aš tą informaciją, kurią norėjau, gavau. Tai yra labai aiškiai dokumentuotai užfiksuotas laikas, kada buvo skambinta, trukmė, kokia buvo pokalbio, ir man tai yra svarbiausia tam, kad būtų fiksuotas laikas ir trukmė pokalbio. To buvo ir prašyta mano rašte“, – aiškino L.Graužinienė.

Anksčiau Seimo pirmininkė kalbėjo apie tai, jog turėtų būti paviešinta visa pokalbio išklotinė. Tačiau pokalbiai vyriausybiniu ryšiu nėra įrašinėjami, todėl L.Graužinienės noras liko neįgyvendintas.

Seimo pirmininkė buvo nepatenkinta S.Skvernelio bendravimu su ja tuo metu, kai iš policijos komisariato Vilniuje pabėgo ginkluotas asmuo su automatu. L.Graužinienė pareiškė, kad operacijos metu per pokalbį telefonu iš ministro negavo informacijos apie įvykį. Tuo metu S.Skvernelis teigė, kad parlamento pirmininkė jam trukdė dirbti.

Dėl bendravimo su L.Graužiniene ministrą sukritikavo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tuomet S.Skvernelis parašė atsistatydinimo pareiškimą. 

S.Skverneliui nusprendus atsistatydinti Lietuvoje vyko kelios jo palaikymo akcijos, internete buvo išplatinta peticija, prašanti premjerą nepriimti S.Skvernelio atsistatydinimo, dėl to taip pat buvo surinkti 75 Seimo narių parašai. 

Pirmadienį premjeras Algirdas Butkevičius pranešė netenkinantis S.Skvernelio atsistatydinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius