-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 30

Loreta Graužinienė ketina diskutuoti dėl socialinio modelio

Seimo pirmininkė tikisi, kad parlamentarai dėl naujo socialinio modelio iki rudens sesijos dar diskutuos su socialiniais partneriais. Loreta Graužinienė mano, kad Seimo teisininkai išvadas dėl jo turėtų pateikti iki rugpjūčio.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikimės, kad jau rugpjūčio pradžiai bus visos išvados ir galėsime pradėti diskusijas“, – antradienį Seime spaudos konferencijoje teigė L.Graužinienė. Jos teigimu, Seimo seniūnų sueiga yra pratęsusi terminą, iki kada Teisės departamentas turi pateikti išvadas.

„Per vasaros laikotarpį – tarp pavasario ir rudens sesijos komitetuose aktyviai vyks parengiamasis darbas, nes Teisės departamentas, išnagrinėjęs ir įvertinęs teisiniu požiūriu šiuos projektus, pateiks ir užregistruos (išvadas – BNS) ir komitetai galės vykdyti diskusijas, diskutuoti su socialiniais partneriais“, – teigė L.Graužinienė.

Tuo tarpu opozicijai priklausančių liberalsąjūdiečių lyderis Eligijus Masiulis pasiūlė pataisas Seimui pristatyti iki Seimo atostogų. 

„Siūlau posėdį padaryti prasmingesnį ir leisti pateikti šituos projektus, kad per laisvą nuo sesijos laikotarpį komitetai galėtų padėti nagrinėti“, – antradienį prasidėjus paskutiniam pavasario sesijos posėdžiui, teigė E.Masiulis.

Tačiau Seimo pirmininkė dėl šio siūlymo balsavimo neskelbė ir Seimas nesprendė, ar įtraukti į darbotvarkę įstatymų pataisas.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų, įskaitant ir Darbo kodeksą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius