Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 29

Loreta Graužinienė: Darbo partija nerodys iniciatyvos keisti ministrus

Darbo partija nerodys iniciatyvos keisti savo deleguotus ministrus, teigia Seimo pirmininkė šios partijos vadovė Loreta Graužinienė.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak jos, „darbiečiai“ svarstytų ministrų keitimo klausimą, jei dėl jų darbo sulauktų priekaištų iš premjero socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus. Pasak L.Graužinienės, tokių kol kas nėra.

Ketvirtadienį Seimo pirmininkė parlamente susitiko su visais keturiais partijos deleguotais ministrais. Šie po susitikimo žurnalistams tvirtino, jog dėl pokyčių Ministrų kabinete nekalbėta.

„Jeigu premjeras pateiks faktus ar įrodymus, kad mūsų kuris nors ministras yra nekompetetingas, neatliko tinkamai darbo, nevykdė tinkamai Vyriausybės nustatytos programos, vėlavo su terminais ar dar kažkokių buvo aplinkybių, tai mes lankstūs svarstyti (pokyčius Vyriausybėje – BNS). Patys iniciatyvos dabar neturime“, – po susitikimo žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Ji tvirtino, jog ketvirtadienio susitikimas su ministrais buvęs darbinis.

„Mes nesulaukėme jokios pretenzijos jokiam ministrui iš premjero, aš jau vakar esu minėjusi – jei bus pasakyta, dėl ko ministras gali būti nekompetetingas ar neįvykdė Vyriausybės programos pagal grafiką, mes galime diskutuoti ir būti lankstūs. Bet šiai dienai tokių pretenzijų neturime“, – klausiama, ką tuomet reiškia jos pasakymas, kad „darbiečiai“ yra „lankstūs diskutuoti“ dėl ministrų, sakė DP vadovė.

Mes nesulaukėme jokios pretenzijos jokiam ministrui iš premjero

Pas Darbo partijos pirmininkę susirinkę partijos deleguoti ministrai irgi teigė aptarę darbinius klausimus, apie galimus pokyčius Vyriausybėje tvirtino nekalbėję.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sakė, jog per susitikimą aptarė darbinius reikalus.

„Kažkokių strateginių, Vyriausybės formavimo reikalų nelietėme“, – žurnalistams sakė D.Pavalkis.

Klausiamas, ar išgirdo siūlymą trauktis iš pareigų, ministras atsakė: „Tikrai ne“.

„Jūs juokaujate, kodėl turėjau sulaukti? – į klausimą, ar neišgirdo pasiūlymo palikti pareigas, atsakė kultūros ministras Šarūnas Birutis. – Ne, nekalbėjome apie ministrų kaitą, aptarėme einamuosius reikalus.“

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė taip pat tvirtino, kad tai buvęs darbinis susitikimas, kurie vyksta dažnai.

Trečiadienį L.Graužinienė interviu Žinių radijui sakė, kad Darbo partija yra pasirengusi diskutuoti dėl jos deleguotų ministrų. Pasak jos, esant reikalui, dėl ministrų būtų diskutuojama partijos taryboje. Anksčiau partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas ne kartą yra teigęs, kad partija turi geresnių kandidatų į ministrus nei dabartiniai jos atstovai Vyriausybėje.

Pagal Konstituciją, po prezidento rinkimų Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus. Antrajai kadencijai perrinkta prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė iki inauguracijos ketinanti susitikti su visais ministrais ir po to spręsti dėl jų tolesnės veiklos.

Darbo partijai Vyriausybėje atstovauja kultūros ministras Š.Birutis, socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė, žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, švietimo ir mokslo ministras D.Pavalkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius