Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 07

Loreta Graužinienė: dėl Seimo kanclerio reikės rasti politinį sutarimą

Dėl Seimo kanclerio kandidatūros reikės rasti politinį sutarimą, sako parlamento vadovė „darbietė“ Loreta Graužinienė.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Reikia rasti politinį sutarimą, nes kancleris vykdo ne tik ūkines funkcijas, bet yra ir politinė dalis – tarptautinis atstovavimas. Ir ta pareigybė daugialypė, kurioje reikia atrasti žmogų, kad būtų visapusiškai tinkamas“, – į klausimą, kada bus sprendimas dėl kandidato vadovauti Seimo kanceliarijai, penktadienį žurnalistams Seime atsakė L.Graužinienė.

„Pažiūrėjus į kitų valstybių praktiką, tokiose pareigose esantys žmonės tikrai yra autoritetai, turintys didžiulę patirtį“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Pažiūrėjus į kitų valstybių praktiką, tokiose pareigose esantys žmonės tikrai yra autoritetai, turintys didžiulę patirtį.

Trečiadienį kadenciją baigė ligšiolinis Seimo kancleris Jonas Milerius. Kai kurių frakcijų atstovai siūlė J.Milerių teikti kitai kadencijai, tačiau teisiškai procedūra būtų sudėtinga dėl ilgamečio Seimo valdininko amžiaus. Valstybės tarnybos įstatymas numato, kad asmuo, priimamas į karjeros valstybės tarnautojus, turi būti ne vyresnis kaip 65 metų. Buvusiam Seimo kancleriui šiuo metu tiek ir yra.

Pasak L.Graužinienės, kol bus paskirtas naujas kancleris, kanceliarijai vadovaus pavaduotojas Gedeminas Aleksonis.

„Dabar vyks perdavimas viso kanceliarijos ūkio ir visų klausimų, perims laikinai pavaduotojas, sistema veikia, visa kanceliarija dirba normaliai“, – sakė L.Graužinienė.

J.Milerius Seimo kancleriu buvo paskirtas 2009 metų lapkričio 5 dieną. Anksčiau jis buvo parlamento Informacinių technologijų departamento vadovas.

Pagal įstatymus, Seimo kanclerį parlamento vadovo teikimu 5 metams skiria Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius