Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 08

Loreta Graužinienė: euro įvedimo data nederinta su koalicijos partneriais

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė pareiškė, jog su valdančiosios koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data. Ji sako nesanti euro priešininkė, nors teigia nepritarsianti euro įvedimui, jei dėl to nebus sutarta koalicijoje.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Aš visada už tai, kad dirbtume tvarkingai. Koalicijoje socialdemokratai nesitarė dėl datos įvedimo. Ministras pirmininkas pats pareiškė, kad nuo 2015 metų turėsime eurą. Kiek suprantu, tuo metu nebuvo net ir su prezidente suderinęs. Manau, kad ministras pirmininkas turėjo pasikalbėti su koalicijos partneriais, mes būtume įvertinę visą ekonominę, finansinę situaciją, visas skolas gyventojams ir būtume diskutavę, kuri ta data“, – trečiadienį interviu Žinių radijui pareiškė L.Graužinienė.

„Aš nesu euro priešininkė, bet pirmiausia reikia pažiūrėti, kada jį įvesti. Mes labai greitai pasakome, kad estai, latviai įsivedė, bet pasižiūrėkime – visiškai kita situacija buvo“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Vėliau Darbo partijos pirmininkė pripažino, jog nepritars eurui, nesutarus dėl to koalicijoje.

Koalicijoje socialdemokratai nesitarė dėl datos įvedimo

„Vien dėl to, kad mes gražiai atrodytume, kad įvedame eurą, neatsižvelgę, kas čia pas mus darosi ekonomikoje, kokia socialinė padėtis mūsų gyventojų, – tai aš prieš tokį įvedimą“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Ji tikino žinanti, kad Europos Sąjunga ir Europos Komisija siekia, jog šalys narės kuo greičiau prisijungtų prie euro zonos dėl kuriamos Bankų sąjungos.

„Jeigu sąžiningai pasakyti, tai dabar, kai yra sutarta dėl bendros Bankų sąjungos, tai pati Europos Sąjunga, Europos Komisija yra suinteresuota, kad visos valstybės kuo greičiau taptų euro zonos narėmis. (...) Tai turbūt daugiau nori net ir pati Europos Sąjunga, kadangi valdyti bendrą Bankų sąjungą su skirtingomis valiutomis, jūs suprantant, kad yra nelengva“ – kalbėjo L.Graužinienė.

Anot Seimo vadovės, partija „Tvarka ir teisingumas“ taip pat nėra patenkinta siekiu įsivesti eurą 2015 metais.

Koalicinės Vyriausybės programoje tarp neatidėliotinių veiklos prioritetų įtvirtintas siekis pasirengti įsivesti bendrąją Europos valiutą eurą ir tapti visateise euro zonos nare, kai tai taps įmanoma pagal nustatytus konvergencijos kriterijus

„Tinkamai pasirengsime, kad Lietuva įsivestų bendrąją Europos valiutą eurą ir taptų visateise euro zonos nare, kai mūsų šaliai tai taps įmanoma pagal nustatytus konvergencijos kriterijus“, – teigiama Vyriausybės programoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius