Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Loreta Graužinienė: kai kurie prezidentės siūlymai gali sulaukti teisininkų kritikos

Kai kurios prezidentės Dalios Grybauskaitės įstatymų leidybos iniciatyvos gali sulaukti teisininkų kritikos, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.
Dalia Grybauskaitė ir Loreta Graužinienė
Dalia Grybauskaitė ir Loreta Graužinienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vienas tokių – šalies vadovės siūlymas eliminuoti iš rinkimų kovos politikus, neteisingai užpildžiusius turto deklaracijas, o išrinktus į Seimą tokius politikus šalinti iš parlamento.

„Projekto registruoto nėra, negalėčiau diskutuoti dėl esmės, bet tiek, kiek yra informacijos viešojoje erdvėje šiuo klausimu, manau, kad teisininkų pastabų turėtų būti nemažai. Palaukime teisininkų išvadų, nes tikrai reikia įsitikinti, ar tai nebus prieštaravimas Konstitucijai, nekaltumo prezumpcijai, ir ar tai tikrai neprasilenks su kitais teisės aktais“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Tuo metu kitam prezidentės siūlymui dėl politikų fondų veiklos skaidrinimo L.Graužinienė teigė pritarianti, nors konkretaus projekto taip pat dar nėra mačiusi.

Šalies vadovė planuoja teikti įstatymų pataisas, kad paramą gaunantys politikų labdaros fondai skelbtų savo veiklos ataskaitas viešai, kad būtų matomi aukotojai ir kam leidžiami pinigai.

„Pritariu tuo aspektu, ir net gal žvelgčiau griežčiau – iš viso politikai neturėtų turėti labdaros fondų, nes labai sunku po to įrodyti ir pasakyti tam pačiam rinkėjui, ar tas fondas veikia skaidriai, ir kodėl būtent vieniems žmonėms teikiama parama, o ne kitiems. Tų klausimų kyla labai daug, todėl politikams turi būti labai aiškiai pasakyta, kad jie neturėtų turėti labdaros fondų, bent jau tie, kurei išrinkti į parlamentą“, – sakė L.Graužinienė.

Anot jos, visi labdaros fondai turi teikti ataskaitas ir apie paramos gavėjus ir kam jie suteikia paramą.

Valstybės vadovė praėjusią savaitę informavo, jog rugsėjo 10 dieną prasidėsiančioje Seimo rudens sesijoje iš viso siūlys parlamentui 16 naujų teisės aktų pakeitimų paketų kovos su korupcija, socialinio saugumo ir politinės korupcijos užkardymo srityse. D.Grybauskaitė, be kita ko, siūlys įteisinti galimybę baigti ikiteisminį tyrimą įtariamajam pasislėpus užsienyje, taip pat bus siekiama nustatyti minimalias baudas už korupcinius nusikaltimus, greitinti įvaikinimo procedūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius