Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 15 /09:18

Dar vienas Loretos Graužinienės kritikos taikinys – Lietuvos banko vadovas

Seimo vadovė, Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė sukritikavo Lietuvos banko vadovą Vitą Vasiliauską. Jos nuomone, į tokias pareigas skiriami pareigūnai turi kalbėti „argumentų“ kalba, o ne užsiimti politikavimu.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Pirmiausia noriu pasakyti, kad Lietuvos banko vadovas nėra politikas, jis yra skiriamas pareigūnas. Mano nuomone, jis turi atlikti pareigas – tai, ką privalo atlikti kaip Lietuvos banko vadovas. Esu įsitikinusi, kad neturėtų kištis į politines diskusijas tokia forma. Aš matau politinę interpretaciją“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė, paklausta, kaip vertina V.Vasiliausko pasisakymą apie galimą referendumą dėl euro.

Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas

„Tikrai nepateisinu tokių pareiškimų. Pirmininko pareiškimas buvo labai arogantiškas, duodantis suprasti, kad „virš manęs tik dangus“, – pridūrė ji.

Paklaustas nuomonės apie „tvarkiečių“ kalbas dėl referendumo, V.Vasiliauskas „Lietuvos žinioms“ antradienį pareiškė, kad įsibėgėjus euro įvedimo procesui juokinga kalbėti apie tai, ar reikia jį įsivesti. Anot jo, tai nėra vienos dienos darbas.

L.Graužinienė sakė, jog institucijų vadovai turi pateikti išsamią informaciją, o sprendimus turi priimti politikai.

„Jie (institucijų vadovai – BNS) turi teisę pareikšti savo poziciją, bet ji turi būti argumentuota“, – teigė Seimo pirmininkė.

L.Graužinienė, kuri praėjusią savaitę pareiškė nepalaikysianti euro įvedimo, nesutarus dėl to koalicijoje, trečiadienį sakė pagaliau sulaukusi iš finansų ministro ir Lietuvos banko vadovo „pakankamai daug informacijos“.

„Buvo pateikta labai daug informacijos ir finansų ministro, ir Lietuvos banko vadovo. Negalėčiau išskirti vieno argumento, tai yra įvairių faktų, prognozių, analizių visuma. (...) Buvo akcentuota, kad laukiamas didžiulis proveržis dėl darbo vietų kūrimo ir ekonomikos augimo. Tai buvo argumentuota skaičiais, kitų šalių patirtimi“, – kalbėjo L.Graužinienė.

L.Graužinienė praėjusią savaitę priekaištavo, kad neva su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, taip pat pareiškė, kad norint 2015 metais įvesti eurą, minimali alga turi siekti 1509 litus.

Antradienį ji sakė, kad jos ankstesni pasisakymai dėl privalomos 1509 litų minimalios mėnesinės algos įvedant eurą buvo „partijos startinė derybinė pozicija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius