Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 18

Loreta Graužinienė: mane stebina bandymas paspausti Seimą

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė šalies vadovės Dalios Grybauskaitės pastabą, jog generalinio prokuroro skyrimas stringa dėl su valdančiaisiais susijusių bylų, vadina bandymu spausti Seimą.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mane ne skaičiai stebina, mane stebina bandymas tokia forma paspausti Seimą ir Seimo narius. Jei yra kažkokie ikiteisminiai tyrimai ar teismo procesai, tam yra valstybėje visa sistema, kaip šiuos klausimus išspręsti. Jei šiandien visi Seimo nariai yra savo darbo vietose, reiškia, jie nėra saistomi tų tyrimų arba nėra nuteisti“, – trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Jos buvo klausiama, kaip vertina prezidentės D.Grybauskaitės išsakyta poziciją, jog tarp dabartinių valdančiųjų – daug suinteresuotų, kad nebūtų paskirtas naujas generalinis prokuroras, o tai susiję su prokuratūros atliekamais tyrimais, kuriuose figūruoja ir kelios valdančiosios partijos.

L.Graužinienė pabrėžė, jog specialiosios tarnybos neturi duomenų apie galimai neleistinus Seimo narių veiksmus sprendžiant dėl generalinio prokuroro skyrimo ir stebėjosi, jog šiuo klausimu bandyta skleisti nepatvirtintą informaciją.

Klausiama, kokia dabar situacija dėl generalinio prokuroro skyrimo, parlamente anksčiau atmetus dvi kandidatūras, L.Graužinienė sakė, jog Seimas laukia kandidatų.

Taip pat ji pabrėžė, jog specialiosios tarnybos neturi duomenų apie galimai neleistinus Seimo narių veiksmus sprendžiant dėl generalinio prokuroro skyrimo ir stebėjosi, jog šiuo klausimu bandyta skleisti nepatvirtintą informaciją.

„Ta istorija yra toje situacijoje – man visos struktūros, kurios atsakingos, pateikė informaciją, kad tokių žinių neturi ir jokios informacijos neteikė, todėl neturiu teisės abejoti savo kolegomis Seimo nariais, nes aš tikiu, ką man sako šitų atsakingų struktūrų vadovai.

Kalbant apie tokias informacijas reikėtų, kad ji būtų labai tiksli ir patikrinta, juo labiau, kad ji sklinda iš aukščiausių šalies vadovų lūpų, nes tai sukelia bereikalingų kibirkščių tarp institucijų ir jos visiškai nereikalingos, mes turime visi sutelktai dirbti, ypač tokioje ypatingai įtemptoje situacijoje, kai žmonės nori mus matyti sutelktus, dirbančius Lietuvai ir kaip garantą, kad valstybėje bus ramybė, nebus teroro išpuolių“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Stringant Generalinės prokuratūros vadovo skyrimui, prezidentė D.Grybauskaitė lapkričio pradžioje susitikusi su Seimo valdyba ragino generalinį   prokurorą  paskirti dar šiemet.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ po susitikimo pranešė, kad prezidentė jame užsiminė, jog prieš pat slaptą balsavimą dėl Kauno apygardos teismo pirmininko N.Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus Kaišiadoryse esą įvyko susitikimas, kuriame pašaliniai asmenys bandė paveikti būsimą politikų sprendimą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nerijus Meilutis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nerijus Meilutis

Tačiau kaip šio susitikimo dalyviai minėti Seimo TTK vadovas J.Sabatauskas, šio komiteto narys Vytautas Gapšys ir Kaišiadoryse rinktas Seimo narys Bronius Bradauskas BNS kategoriškai paneigė vykus tokį susitikimą.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė dėl paskelbto informacijos užklausę specialiąsias tarnybas ir paskelbė gavusi atsakymus, kad jos neturi duomenų apie neteisėtus parlamentarų veiksmus svarstant generalinio prokuroro skyrimo klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius