-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

Loreta Graužinienė pareiškė, kad apkalta Neringai Venckienei negresia, kol prokurorai neatliks savo darbo

Naujoji Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nemano, kad reikia pradėti apkaltos procedūrą Seime nuo balandžio nesirodančiai ir JAV pasislėpusiai „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnei Neringai Venckienei.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį paklausta, kaip spręs N.Venckienės klausimą, L.Graužinienė aiškino, kad viską reikia daryti pagal Konstituciją.

„Tikrai neturime vadovautis Darbo kodeksu“, – pabrėžė ji.

Seimo Teisės departamentas anksčiau yra pateikęs išvadą, kad pagal dabar galiojančius teisės aktus, yra pagrindas pradėti N.Venckienės apkaltos procedūrą.

„Pirmiausiai prokuratūra ir kitos institucijos turi atlikti darbą ir tada galėsite užduoti šį klausimą (ar paisys Teisės departamento išvados – aut.). Kol jos neatliko savo darbo, į Seimą šis klausimas nebus perkeltas“, – sakė L.Graužinienė.

Ketvirtadienį iš Seimo pirmininko posto atsistatydinęs Vydas Gedvilas yra sakęs, kad reikia pradėti apkaltą N.Venckienei. Jis teigė, kad tai įmanoma net jai nedalyvaujant.

Seimo pirmininkė pažadėjo siūlyti parengti Konstitucijos pataisas, kad būtų, jos žodžiais, vieną kartą ir visiems laikams įtvirtintas Seimo nario atšaukimo mechanizmas.

Opoziciniai konservatoriai ketvirtadienį pritarė, kad pusmetį Seime nesirodančiai „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnei N.Venckienei būtų rengiama apkalta.

„Frakcija išsakė savo poziciją, kad ji pritaria apkaltai, bet nesuformavom grupės, kuri ruoštų tekstą, tai tiesiog principinė pozicija“, – BNS sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius