Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 10

Loreta Graužinienė: socialiniame modelyje yra neišdiskutuotų temų

Vyriausybei pritarus socialiniam modeliui, kuriuo siūloma liberalizuoti darbo teisę bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tikina, kad jame dar yra neišdiskutuotų temų.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man diskutuotina ten, kur ribojamos darbuotojų teisės. Labai diskutuotini klausimai dėl kai kurių išmokų perkėlimo iš socialinės apsaugos srities į Finansų ministerijos sritį. (....) Tai tie dalykai nėra giliai išdiskutuoti ir man čia yra daug neaiškumų“, – interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Tačiau Seimo pirmininkė tvirtino, kad vienas iš svarbiausių pakeitimų socialiniame modelyje yra pensijų ir išmokų indeksavimas.

„Aš manau, kad sveikintina yra tokia nuostata, kur pereinama prie tam tikro pensijų ir kitų išmokų indeksavimo. Tai bus stimulas augant ekonomikai ir didėjant darbo užmokesčiui, atitinkamai didėtų ir socialinės išmokos. Būtų sukauptas rezervas nenumatytiems atvejams, kai valstybėje būtų blogesnė situacija. nepriklausytų pensijų dydis nuo politikų valios ar Seimo valios ir rinkimų ciklų. Būtų priklausoma nuo ekonominių rodiklų“, – kalbėjo Seimo vadovė.

L.Graužinienė socialinio modelio detalų nagrinėjimą ketina pradėti tik jį užregistravus Seime. Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, jog tikisi, kad tai pavyks padaryti birželį.

„Sąžiningai pasakysiu, kad visų įstatymų dar neperskaičiau, nes laikiu kol jie pateks ir bus užregistruoti Seime, nes pakeliui jie yra ir buvo keičiami iki vakar Vyriausybės paskutinio posėdžio. Tada, kada bus registruoti Seime išnagrinėsime kartu su specialistais kiekvieną įstatymo projektą. Patį modelį tikrai esu visą išklausiusi“, – teigė L.Graužinienė.

Vyriausybė antradienį pritarė naujajam socialiniam modeliui, kuriuo siūloma liberalizuoti darbo teisę bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Įstatymų – Darbo kodekso ir dar maždaug 40 teisės aktų – pakeitimai teikiami Seimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius