Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 08

Loreta Graužinienė: socialinis modelis Seime bus svarstomas pavasarį, neeilinės sesijos žiemą nebus

Daug ginčų sukėlusio darbo santykius liberalizuosiančio naujojo Darbo kodekso ir „Sodros“ pertvarką numatančių projektų svarstymas Seime ir priėmimas nukeliamas į pavasarį.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė BNS antradienį informavo, kad sausį nebus šaukiama neeilinė sesija, per kurią anksčiau ketinta patvirtinti naująjį Darbo kodeksą.

„Jau akivaizdžiai matome, kad rudens sesijoje mes iš komiteto (Socialinių reikalų ir darbo komiteto – BNS) svarstymui į posėdžio salę negausime projektų (socialinio modelio – BNS), todėl baigsime rudens sesiją. Nebus pratęsta“, – BNS sakė Seimo vadovė.

Pasak L.Graužinienės, komitetas projektą turės apsvarstyti iki kovo.

„Tarpsesijiniu laikotarpiu komitetas dirbs, tikimės, kad pirmuosiuose (pavasario sesijos, kuri prasideda kovo 10 dieną – BNS) posėdžiuose mes turėsime išvadas“, – tvirtino L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė lapkričio pabaigoje parlamentarams teigė, kad sausį parlamentas dirbtų tik tokiu atveju, jeigu projektą apsvarstys ir išvadą iki Kalėdų pateiks Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Anksčiau ji yra pareiškusi, kad įstatymų nepriėmus iki sausio vidurio, pavasarį tai padaryti būsią sudėtinga.

Premjeras Algirdo Butkevičius lapkričio pradžioje tvirtino, kad socialinio modelio nepatvirtinus iki Kalėdų, tai Seimas turės padaryti iki sausio vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius