Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 28

Loreta Graužinienė užsipuolė Konstitucinį Teismą dėl sprendimo apie vardų ir pavardžių rašybą

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė kritikuoja Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą dėl vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

KT ketvirtadienį paskelbė, kad pasiūlius kalbininkams Seimas galėtų pakeisti taisykles, kurios numato, jog Lietuvos piliečio pase vardai ir pavardės gali būti rašomi tik lietuviškais rašmenimis.

Pasak Seimo pirmininkės, tokiu sprendimu KT visą atsakomybę permetė kalbininkams, nors iš jo paties buvo laukta išsamesnio atsakymo.

Tokiu sprendimu KT visą atsakomybę numetė kalbininkams, nors iš jo paties buvo laukta išsamesnio atsakymo

„KT nuleido pačią problemą į kalbos komisijos lygį, tai man šiek tiek keistas tas sprendimas. Mes laukėme išsamesnio išaiškinimo“, – penktadienį interviu radijui „Laisvoji banga“ sakė L.Graužinienė.

„Dabar pačiai kalbos komisijai užkrauta didžiulė atsakomybė, teisinės institucijos ir politikai lyg nusiėmė nuo savęs tą atsakomybę ir Konstitucinis Teismas tą atsakomybę delegavo Kalbos komisijai. Sprendimus turi priimti politikai, o teismai turi pasakyti, ar sprendimai atitinka Konstituciją“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji taip pat kritikavo Konstitucinį Teismą ir dėl nemokamos medicinos pagalbos išaiškinimo, ankstesnių sprendimų. „Esu įsitikinus, kad valstybėje procesas dėl Konstitucinio Teismo darosi mažų mažiausiai keistas“, – sakė L.Graužinienė.

„KT priedermė ir funkcija valstybės sąrangoje yra šiek tiek kitokia, nei yra dabar. KT  tampa politiniu įrankiu, šią situaciją reikia kuo skubiau taisyti, aš manau ji pasikeis, kai pasikeis Konstitucnio Teismo teisėjai“, – kalbėjo Seimo pirmininkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius