Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11 /11:11

Loreta Graužinienė žada neišmokėtų pensijų dalį grąžinti dar nesulaukus pavasario

Per krizę sumažinta ir neišmokėta pensijų dalis gali būti pradėta grąžinti dar šią žiemą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau žino, iš kur paimti pirmąsias tam skirtas lėšas, sako Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Nusavinta pensijų dalis bus grąžinta. Tą pradėsime daryti jau nuo pavasario, gal net nesulaukus pavasario“, – trečiadienį Žinių radijui pareiškė politikė.

Ji pranešė antradienį susitikusi su socialinės apsaugos ir darbo ministre „darbiete“ Algimanta Pabedinskiene ir aptarusi neišmokėtų pensijų dalies grąžinimo galimybes.

Nusavinta pensijų dalis bus grąžinta. Tą pradėsime daryti jau nuo pavasario, gal net nesulaukus pavasario, – pareiškė L.Graužinienė.

„Ministrė turi atlikusi skaičiavimus, matome, iš kur galima paimti pirmuosius pinigus ir pradėti grąžinti, ir tas procesas labai greitai pradės judėti į priekį“, – tikino L.Graužinienė.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius atsargiau kalba apie pensijų dalies grąžinimo terminus. Antradienį po susitikimo su šalies prezidente jis žurnalistams sakė, kad Vyriausybė rengia programą, kaip kompensuoti pensijas. Ji, pasak Vyriausybės vadovo, turėtų būti patvirtinta iki liepos 1-osios. Žadama kompensacijas išmokėti iki 2016 metų.

Skaičiuojama, kad per krizę sumažintai pensijų daliai kompensuoti reikėtų ne mažiau kaip 1-1,2 mlrd. litų.

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią „Sodrą“, Seimas 2009 metų gruodį buvo nutaręs dvejiem metams – 2010-2011-iesiems – „apkarpyti“ daugelį pensijų ir įvairių socialinių išmokų.

Papildyta 11.11 val. Neišmokėtų pensijų kompensavimo šaltiniai – kitą savaitę

Socialinės apsaugos ministerija turi numačiusi konkrečius šaltinius, iš kurių dar žiemą gali būti pradėta grąžinti per krizę sumažinta ir neišmokėta pensijų dalis. Socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėjas Arūnas Malinovskis BNS sakė, kad ministerijos įžvalgos Politinei tarybai bus pristatytos kitą savaitę.

„Realūs šaltiniai tam tikri yra, biudžete yra galimybių. Tačiau Vyriausybė yra koalicinė – mes nenorime sukalti tam tikrų “kuoliukų„. Kitą savaitę mūsų pasiūlymai bus pristatyti Politinei tarybai, kuri priims sprendimą“, – BNS sakė A.Malinovskis.

A.Malinovskis BNS sakė, kad susitikimas su L.Graužiniene buvo diskusinio pobūdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius