-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 06

LRT eteryje nebeliks E.Jakilaičio laidos „Dėmesio centre“

Naujajame sezone LRT eteryje nebeliks laidos „Dėmesio centre“. Tai 15min patvirtino LRT atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė. Pasak jos, dėl kitų E.Jakilaičio projektų vis dar vyksta derybos.
Edmundas Jakilaitis
Edmundas Jakilaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paklausta apie laidos pasitraukimo iš eterio aplinkybes ir ar tai reiškia, kad E.Jakilaitis nelaimėjo programų konkurso, ji teigė, kad konkursas dar tebevyksta, o „Dėmesio centre“ pakeis dienos interviu, kuris bus transliuojamas per „Panoramą“.

„Konkursas dar tebevyksta. Dėl kitų jo projektų vyksta derybos. O čia mes pranešėme apie tai, kad dienos interviu vyks „Panoramoje“. Jį darys kiti penki žurnalistai pasikeisdami“, – 15min sakė V.Bunevičiūtė.

E.Jakilaitis: „Dėmesio centre“ populiarumu lenkė „Panoramą“

Pats E.Jakilaitis 15min sakė į susiklosčiusią situaciją žvelgiantis kaip į naują galimybę.

„Aš niekaip nesu įgaliotas komentuoti LRT laidų konkurso. Jeigu LRT pati tai daro, tai jų šventa teisė. Jeigu taip yra, tai tikrai į tai žvelgiu kaip į galimybę, o ne į kažkokį nusivylimą“, – sakė žurnalistas.

E.Jakilaitis sakė, kad visi penki kolegos, kurie, kaip minima trečiadienį išplatintame LRT pranešime, pasikeisdami ves dienos interviu, yra geri žurnalistai ir jis jiems linki sėkmės.

„Aš gi savo ruožtu visada noriu ir visada norėjau baigti projektus pačiame aukščiausiame taške. „Dėmesio centre“ šiuo metu yra pati populiariausia LRT informacinė laida, populiarumu lenkianti „Panoramą“, ir taip jau yra tris sezonus iš eilės.

„Dėmesio centre“ šiuo metu yra pati populiariausia LRT informacinė laida, populiarumu lenkianti „Panoramą“, ir taip jau yra tris sezonus iš eilės.

Ir vis dėlto, jeigu tai yra pabaiga, tai ta pabaiga tikrai man yra gera, laiminga. Ir tai yra tik nauja pradžia. Turiu idėjų, turiu pasiūlymų, turiu puikių variantų, ir man atrodo, kad mes kursime įvairiausio formato laidas. Viskas čia yra labai gerai“, – sakė E.Jakilaitis.

Dėl kitų laidų – dar nežinia

Klausiamas, ar toliau ketina bendradarbiauti su LRT rengdamas „LRT forumą“ ir kitas laidas, E.Jakilaitis sakė ketinantis toliau būti prodiuseriu ir žurnalistu, o ar tai jo laidos ir jis pats pasirodys per LRT – parodys laikas.

„Aš esu pateikęs paraišką LRT laidų konkursui. Jis, mano žiniomis, tebevyksta, todėl aš tikrai neturiu jokių įgaliojimų ir jokių galimybių kažką komentuoti už LRT. Aš galiu kalbėti tik apie save. Aš toliau ketinu dirbti nepriklausomu prodiuseriu ir nepriklausomu žurnalistu“, – sakė E.Jakilaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edmundas Jakilaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edmundas Jakilaitis

Dabartinė E.Jakilaičio vadovaujamos prodiuserinės kompanijos „Media 3“ sutartis dėl laidos „Dėmesio centre“ rengimo baigiasi kitą savaitę.

„Dėmesio centre“ LRT eteryje rodyta keturis sezonus, šiuo metu „Media 3“ LRT eteryje rengia dar tris laidas: „Nacionalinė ekspedicija“, „Šiandien prieš 100 metų“ su profesoriumi Liudu Mažyliu bei „LRT forumas“.

Trečiadienį LRT išplatino pranešimą, kuriame atskleidė, kad pagrindinėje LRT TV žinių laidoje „Panorama“ bus transliuojamas ir svarbiausias dienos interviu, kurį pasikeisdami rengs Rita Miliūtė, Audrius Matonis, Indrė Makaraitytė, Nemira Pumprickaitė ir Vladimiras Laučius.

„Džiaugiamės, kad į „Panoramą“ ateina tokie žurnalistikos grandai. Neabejoju, kad jų įžvalgos, vertinimai, komentarai ir klausimai bus įdomūs, aktualūs ir žiūrovams, ir laidos svečiams. Pati puikiai pažįstu visus apžvalgininkus. Juokaudama galiu pasakyti, kad visi jie „serga“ žurnalistika. „Serga“ gerąja prasme: klausia, perklausia, kapsto, ieško. Bus profesionalu“, – pranešime cituojama LRT TV naujienų tarnybos vadovė Inga Larionovaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius