Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 27

LRT generalinio direktoriaus konkurse – Artūras Račas ir Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, kiti laiko turi iki trečiadienio vakaro

Trečiadienis bus paskutinė diena, kai pretendentai į LRT generalinio direktoriaus pareigas gali konkursui pateikti dokumentus. Antradienį LRT Taryba buvo gavusi du vokus: buvusio žurnalisto Artūro Račo ir buvusios portalo delfi.lt vyriausiosios redaktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės. Kaip 15min teigė LRT Tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis, dažniausiai pretendentai dokumentus pateikia paskutinę dieną.
Artūras Račas ir Monika Garbačiauskaitė-Budrienė
Artūras Račas ir Monika Garbačiauskaitė-Budrienė / 15min nuotr.

LRT Taryba viešąjį konkursą visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus pareigoms eiti paskelbė sausio 29 dieną, pateikti dokumentus LRT Tarybai pretendentai turėjo 30 dienų.

LRT Tarybos referentė Irena Čivienė 15min antradienį popiet sakė, kad tarybai buvo pateiktas vienas vokas. Kieno jis – spėlioti neteko, nes pirmadienį apie tai, jog pridavė dokumentus, savo „Facebook“ paskyroje A.Račas paskelbė pats.

Antradienio pavakarę apie dalyvavimą pranešė ir buvusi portalo delfi.lt redaktorė.

„Noriu pasidalinti, kad pretenduosiu į LRT vadovo poziciją: šiandien įteikiau reikiamus dokumentus ir savo LRT veiklos programą. Konkursas dar tik prasideda, todėl, tikiuosi, suprasite, kad negaliu visiškai atskleisti savo vizijos. Raktiniai mano programos žodžiai – efektyvumas, sinergija, skaidrumas“, – feisbuke rašė kandidatė.

M.Garbačiauskaitė-Budrienė įsitikinusi, jog reikia siekti, kad tas pats LRT turinys būtų pateikiamas įvairiomis formomis, pritaikytas įvairiems įrenginiams, interneto platformoms, mobiliosioms programėlėms, socialiniams tinklams. Anot jos, norint tai pasiekti, atskiroms redakcijoms ir skyriams nebūtų įmanoma apsiriboti vien siauru savo veiklos baru, tektų labiau atsiverti ir bendradarbiauti su kitais, o procesus darant efektyvesniais, iškiltų LRT struktūros pertvarkymo klausimas.

„Moderniam nacionaliniam transliuotojui reikalingas didesnis skaidrumas, atskaitomybė dėl išleidžiamų mokesčių mokėtojų lėšų ir atsivėrimas visuomenei. Kuo labiau bus išskaidrinti nacionalinio transliuotojo procesai, tuo lengviau bus užkirsti kelią spekuliacijoms apie neva nederamai tvarkomus finansus ir užsitikrinti auditorijos lojalumą“, – rašė ji.

A.Račas veiklos programą yra paskelbęs savo tinklaraštyje. Joje teigiama, kad LRT šiuo metu nevykdo įstatyme numatytos prievolės atspindėti įvairių įsitikinimų žmones, todėl jis imtųsi veiksmų, kad ši prievolė būtų įvykdyta. A.Račas tapęs vadovu įvertintų LRT padalinių vadovų kompetenciją ir tinkamumą pareigoms, o šias pareigas padarytų konkursinėmis, samdytų patyrusius vadybininkus, kurie turi patirties valdant panašaus dydžio biudžetus. A.Račas programoje taip pat yra numatęs kelti lrt.lt portalo skaitomumą, siekti, kad LRT neliktų žurnalistų, kurie rengia laidas kaip prodiuseriai ir pardavinėja jas LRT.

Manoma, kad konkurse taip pat dalyvaus dabartinis LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, tačiau jis oficialiai to nėra patvirtinęs. Trečiadienį jis su 15min apie tai kalbėti nenorėjo, teigdamas, kad yra lėktuve į Ukrainą. Jis išvyko į Europos Tarybos ir Europos transliuotojų sąjungos (EBU) kartu su Ukrainos visuomeniniu transliuotoju organizuojamą forumą.

Vokų atplėšimas – po savaitės

LRT Tarybos pirmininkas Ž.Pečiulis sakė, kad dažniausiai pretendentai dokumentus pateikia paskutinę dieną.

„Paprastai paskutinę dieną neša“, – sakė jis.

Vokai su dokumentais Tarybai teikiami nenurodant, kas yra pretendentas. Jie paaiškės tik kovo 6 dieną uždarame LRT Tarybos posėdyje atplėšus vokus.

Po vokų atplėšimo Taryba nuspręs, kada pretendentus kviesti į pokalbius, po kurių paaiškės konkurso laimėtojas.

LRT generaliniu direktoriumi penkeriems metams taps kandidatas, už kurį balsuos daugiau kaip pusė LRT komisijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius