-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 22

Lrt.lt portalo vyriausiasis redaktorius Vladimiras Laučius – prie pietų stalo su Raimondu Kurlianskiu

Pirmadienį Vilniaus prekybos centro „Panorama“ restorane buvo pastebėti pietaujantys visuomeninio transliuotojo portalo Lrt.lt vyriausiasis redaktorius Vladimiras Laučius ir įtarimų papirkinėjus politikus sulaukęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis. Apie susitikimą jo dalyviai kalbėjo labai nenoriai.
V.Laučiaus ir R.Kurlianskio pietūs
V.Laučiaus ir R.Kurlianskio pietūs / L.Želnienės nuotr.

Nacionalinio transliuotojo portalo vadovas ir vienas politikų papirkinėjimo bylos dalyvių sėdėjo restorane „Fortas“ ir buvo akivaizdžiai nepatenkinti tuo, jog 15min žurnalistai juos užfiksavo.

Paklaustas apie ką šnekėjosi per pietus, V.Laučius sakė: „Jūs klausiate žurnalisto ir aš neprivalau pasakoti, su kuo ir apie ką kalbuosi... Ne, tai mano privatus reikalas arba darbo reikalas.“

Ne, tai mano privatus reikalas arba darbo reikalas.

Į klausimą, ar, jo manymu, kontaktas su kyšininkavimo byloje įtariamu asmeniu jam, kaip portalo vadovui, atrodo deramas, V.Laučius atsakė klausimu: „O jūs manot, kad ne? Ir kuo vadovaudamasi taip manot? Ne. Aš nieko blogo nematau tame. Jis nėra nusikaltėlis, nėra nuteistas, net jeigu ir būtų – nematyčiau nieko blogo kalbėtis su žmogumi.“

Apie susitikimą paklaustas R.Kurlianskis sudirgo: „Kad aš pietaudamas kalbėjau. Ar čia taip labai svarbu Lietuvai žinoti, ką aš kalbėjau per pietus?“
Patikslinus, kad jis dabar yra atsidūręs ypatingoje situacijoje, R.Kurlianskis nustebo: „O kokioje situacijoje esu?“

L.Želnienės nuotr. /V.Laučiaus ir R.Kurlianskio pietūs
L.Želnienės nuotr. /V.Laučiaus ir R.Kurlianskio pietūs

Išgirdęs, kad jo situacija ypatinga tuo, jog yra įtariamasis, koncerno viceprezidentas klausė, ar tai reiškia, kad jis negali su V.Laučiumi papietauti.

„Jūs gal jo paklauskite, jei jis norės, jis pasakys, gerai? Viso“, – pokalbį užbaigė jis.

V.Laučius taip pat buvo „MG Baltic Media“ konsultantu žiniasklaidos projektams.

Su dabartiniu Lrt.lt redaktoriumi R.Kurlianskis yra pažįstamas gerą dešimtmetį, nuo tų laikų, kai V.Laučius vadovavo koncernui priklausančiam portalui alfa.lt. V.Laučius taip pat buvo „MG Baltic Media“ konsultantu žiniasklaidos projektams.

„MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui yra pareikšti įtarimai papirkimu, prekyba poveikiu, neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Stambaus kyšio davimu buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininku Eligijui Masiuliui ir „darbiečiui“ Vytautu Gapšiui įtariamas R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius