Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 23

LRT taryba aptars direktoriaus konkursą, portalo pertvarką

Visuomeninio transliuotojo taryba antradienį Vilniuje aptars planuojamą atranką į LRT generalinio direktoriaus pareigas, taip pat žiniasklaidos grupei priklausančio portalo lrt.lt pertvarką.
Žygintas Pečiulis
Žygintas Pečiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis posėdžio išvakarėse teigė, kad vadovo konkurso tvarka neturėtų iš esmės skirtis nuo ankstesnės.

„Tai yra konkurso LRT generalinio direktoriaus vietai užimti rengimo tvarka, procedūra, tai yra kada skelbiamas konkursas, kokie dokumentai turi būti pateikiami, kokie reikalavimai kandidatams“, – BNS sakė Ž.Pečiulis.

Jis teigė, kad LRT tarybos nariai galės siūlyti pokyčius organizuojant generalinio direktoriaus atranką, bet kol kas iniciatyvų šiuo klausimu nebuvo girdėti.

„Kalba eina būtent apie formuluočių šlifavimą, kad jos atitiktų dabartines realijas“, – kalbėjo tarybos pirmininkas.

Nuo 2008 metų balandžio LRT generalinio direktoriaus pareigas eina Audrius Siaurusevičius. Jis kol kas neatskleidžia, ar sieks trečios kadencijos.

Nacionalinio transliuotojo taryba antradienį taip pat aptars planuojamą naujienų portalo lrt.lt pertvarką – juo rūpintis planuojama pavesti naujai kuriamam LRT Interneto departamentui.

Reformos iniciatoriai sako, kad ji leis geriau išnaudoti technologijas gerinant portalo turinį ir sklaidą.

Tačiau vyriausiasis portalo redaktorius Vladimiras Laučius ragina sprendimus stabdyti ir teigia, kad pertvarka nederinta su lrt.lt redakcija, žurnalistikos vaidmuo nuvertinamas, o po reformos portale gali atsirasti partnerių turinio.

Ž.Pečiulis BNS teigė, kad šiuo klausimu „įvyko tam tikro nesusišnekėjimo, nes kai kas mano, kad taip yra kas nors žlugdoma“.

„Man nesusidarė toks įspūdis. Man kaip tik susidarė (įspūdis – BNS), kad čia susiję su stiprinimu“, – sakė LRT tarybos pirmininkas.

Seimas prieš kiek daugiau nei savaitę nusprendė pradėti parlamentinį tyrimą dėl LRT veiklos. Valdantieji „valstiečiai“ teigia norintys užtikrinti visuomeninio transliuotojo skaidrumą, tačiau kritikai komisijos sudarymą vadina spaudimu žiniasklaidai ir kerštu nepatogius klausimus keliantiems žurnalistams.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį žada paviešinti dalį LRT Seimo nariams atsiųstų dokumentų. Politikas sako, kad juose matomi skandalingi faktai apie LRT lėšų naudojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius