Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 21

LRT Taryba prašo valdžios visuomeniniam transliuotojui skirti daugiau lėšų

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos taryba antradienį nusprendė kreiptis į Seimą ir Vyriausybę su prašymu kitąmet visuomeniniam transliuotojui skirti daugiau lėšų nei 2010 metais.
Audrius Siaurusevičius
Audrius Siaurusevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Taryba perspėjo, kad priešingu atveju grėsmė gali kilti kai kurioms nacionalinio transliuotojo programoms, pavyzdžiui, „Klasika“ ar „Opus 3“.

Pareiškime, kurį Taryba priėmė vienbalsiai, prašoma, kad kitąmet LRT būtų skirta bent 43 mln. litų – 8 mln. litų daugiau nei planuojama.

„Pareiškimu tiesiog išreiškėme mūsų poziciją apie iki šiol iš Finansų ministerijos gautą pasiūlymą kitų metų biudžetą palikti kaip 2010 metais. Šiemetinis biudžetas yra kritęs į maždaug 1999 metų lygį. Kadangi daugumą valdžios institucijų susimažinę yra iki 2006 metų, mes galvojame, kad tas išskirtinis mažinimas LRT neturėtų būti taikomas ir bent jau kitų metų biudžete turėtų būti grįžtama į 2006 metų lygį“, – BNS po posėdžio sakė LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Priimtą dokumentą, kuris posėdžio metu buvo vadinamas LRT „politine valia“, trečiadienį planuojama pateikti Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komitetui.

Pareiškimas taip adresuojamas Finansų ir Kultūros ministerijoms, parlamentiniams Biudžeto ir finansų bei Informacinės visuomenės plėtros komitetams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius