Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 31

LRT taryba siūlo taisyti „dviprasmiškas“ įstatymo nuostatas dėl LRT vadovo rinkimo

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba siūlo keisti, jos nuomone, dviprasmiškas įstatymo nuostatas dėl LRT generalinio direktoriaus skyrimo.
LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius
Dainius Radzevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai taryba pareiškė reaguodama į nuomones, kad išrinkus naują tarybos pirmininką reikia skubiai skelbti konkursą LRT vadovo pareigoms užimti.

LRT įstatymas numato, kad taryba ne vėliau kaip per 15 dienų po tarybos pirmininko išrinkimo skelbia konkursą eiti generalinio direktoriaus pareigas.

Naujojo LRT tarybos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus pasirašytame pranešime spaudai teigiama, kad ši norma turi būti vertinama sistemiškai su kitomis nuostatomis, kurios numato generalinio direktoriaus skyrimo tvarką, kadencijų trukmę.

Anot pranešimo, jei būtų taikoma vien minėta norma, įstaigos vadovas galėtų būti keičiamas dažnai ir nesant pagrįstų priežasčių, atsižvelgiant į vienintelį juridinį faktą, kad išrinktas juridinio asmens kolegialaus valdymo organo vadovas.

„Tai ne tik prieštarautų protingumo principui, bet iš esmės LRT generalinio direktoriaus pareigybę paverstų politine“, – rašoma pranešime, kurį išplatino LRT atstovas spaudai.Tai iš esmės LRT generalinio direktoriaus pareigybę paverstų politine.

Pranešime spaudai primenamas precedentas, kai anksčiau tarybos pirmininko pareigas ėjęs Romas Pakalnis, kai buvo perrinktas antrai kadencijai, neskelbė naujo konkurso eiti generalinio direktoriaus pareigas.

„Siekdama panašių situacijų išvengti ateityje, LRT taryba siūlo inicijuoti LRT įstatymo atitinkamų pataisų priėmimą, kurios panaikintų dviprasmiškas ir tarpusavyje nesuderintas įstatymo nuostatas, reglamentuojančias generalinio direktoriaus skyrimo tvarką. Tai ne tik padėtų LRT efektyviau organizuoti savo veiklą, bet ir užkirstų kelią galimoms viešoms spekuliacijoms bei politiniams žaidimams dėl tokių nuostatų taikymo“, – sakoma pranešime.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas D.Radzevičius LRT tarybos pirmininku išrinktas gegužės 18 dieną. Jis pirmininko poste pakeitė mirusį Gediminą Ilgūną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius