-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 20

LRT taryba svarstys generalinio direktoriaus rinkimų tvarkos keitimą

Nacionalinio transliuotojo LRT taryba posėdyje antradienį svarstys generalinio direktoriaus rinkimų tvarkos keitimą.
LRT
LRT / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Posėdžio metu bus svarstomas klausimas dėl naujo generalinio direktoriaus konkurso ir galimų pakeitimų šių pareigų tvarkos apraše“, – BNS informavo LRT atstovė Miglė Savickaitė.

Posėdyje taip pat turėtų būti priimtas sprendimas dėl naujo įstaigos vadovo konkurso paskelbimo. Planuojama, kad šis galėtų vykti rugsėjį.

LRT tarybai jau dukart nepavyko išrinkti įstaigos generalinio direktoriaus, nes kandidatai – Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir Aistis Zabarauskas – abu kartus surinko vienodą skaičių tarybos narių balsų.

Kol bus išrinktas nuolatinis LRT generalinis direktorius, transliuotojui vadovaus penkerių metų kadenciją jau baigusi M.Garbačiauskaitė-Budrienė.

LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka yra sakęs, kad siekiant išvengti dar vienos nesėkmės generalinis direktorius galėtų būti renkamas organizuojant atvirą balsavimą, tačiau norint tokį rengti, reikėtų pakeisti LRT generalinio direktoriaus rinkimų tvarkos aprašą ir pačios tarybos reglamentą.

Pagal Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymą, tarybos nutarimai priimami daugiau kaip pusės visų LRT tarybos narių balsų dauguma, o balsams „už“ ir „prieš“ pasiskirsčius po lygiai, lemia posėdžio pirmininko balsas. Tačiau LRT tarybos reglamente numatyta, kad generalinis direktorius renkamas slaptu balsavimu, ir garantuojant balsavimo slaptumą posėdžio pirmininko valia neskelbiama.

LRT tarybą sudaro 12 narių, juos skirtingu metu deleguoja prezidentas ir Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius